4. 2. 2019

Kandidát na prezidenta E. Chmelár vyzval na férovú volebnú súťaž

Kandidát na prezidenta E. Chmelár 

vyzval na férovú volebnú súťaž


Nezávislý kandidát na post prezidenta SR Eduard Chmelár vyzval médiá a svojich súperov na férovú predvolebnú kampaň. Podľa jeho názoru sa zdá, akoby predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) vyradil z volebnej súťaže polovicu kandidátov.
"Čelíme zámernému ignorovaniu, podceňovaniu a manipuláciám, ktoré negatívne ovplyvňujú správanie voličov. Niektoré denníky a organizácie si dokonca vyberajú na diskusie kandidátov podľa zvláštneho subjektívneho kľúča, za relevantných a hodných pozornosti si vyberajú len tých, ktorých uznajú sami," mieni Chmelár, pričom vyzýva médiá, aby vo svojich diskusných reláciách v priebehu celej volebnej kampane poskytli všetkým kandidátom rovnaký priestor.
Pripomína, že základným znakom demokratických volieb je, že musia byť slobodné a spravodlivé. Chmelár považuje za "nemysliteľné", aby za demokratické spektrum boli označovaní len traja pravicoví kandidáti. "Je neprípustné, aby jeden z kandidátov bol v čase volebnej kampane pozývaný do diskusií štyri, päť či sedemkrát pod zámienkou nejakého odborného problému či funkcie, kým druhý ani raz, pretože v tomto období sme si všetci rovní, nie je poslanec, komisár či bývalý minister, sú len kandidáti," zdôrazňuje.
Vyzýva preto aj ostatných kandidátov, aby preukázali "zmysel pre fair play" a pridali sa k jeho výzve.