8. 3. 2022

Televízne spravodajstvo RTVS je dlhodobo najobjektívnejšie

Televízne spravodajstvo RTVS 
je dlhodobo najobjektívnejšie


Televízne spravodajstvo RTVS označili diváci za najobjektívnejšie na Slovensku už deviaty raz po sebe. V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na štvrtý kvartál 2021 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie 24,3 % opýtaných, pričom od druhej priečky ho delí až 2,9 percentuálneho bodu.

„Vážime si priazeň našich divákov, a teší nás, že spravodajstvo RTVS dlhodobo vnímajú ako najobjektívnejšie. Zvlášť v súvislosti s aktuálnou situáciou a celosvetovým dianím a atmosférou na Slovensku je dôležité, aby RTVS ako verejnoprávna inštitúcia plnila funkciu pevného a spoľahlivého informačného zdroja pre verejnosť. Ďakujem kolegom zo sekcie spravodajstva a publicistiky za ich kvalitnú prácu a plné nasadenie 24 hodín denne 7 dní v týždni. Výsledky prieskumu sú najmä ocenením ich práce," uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na druhom mieste umiestnila TA3 (21,4 %), nasledovala TV Markíza (18,9 %) a TV JOJ (18,1 %).

MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v období október až december 2021. Na prieskume sa zúčastnilo 2075 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Zdroj: MML Omnibus, 2021/IV, MEDIAN SK