10. 3. 2022

Úspešný štart seriálovej novinky Svätý Max

Úspešný štart seriálovej 
 


novinky Svätý Max

Vynikajúcou sledovanosťou sa môžu pochváliť aj večerné spravodajské relácie televízie Markíza, či mimoriadne obľúbený turecký romantický seriál Láska na prenájom na stanici Doma .


Televízia Markíza v stredu 9. marca 2022 úspešne odštartovala už svoju tretiu tohtoročnú seriálovú novinku. Rodinný seriál s komediálnymi prvkami Svätý Max sa stal v oboch hlavných cieľových skupinách suverénne najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 dosiahla prvá epizóda nového seriálu Svätý Max výborný rating 8,2 % a trhový podiel 23,3 %. Konkurenčný seriál Hranica na TV Joj výrazne zaostal s podielom na trhu 16,5 % v rovnakej cieľovej skupine.

Netradičná zápletka o drobnom kriminálnikovi, ktorý sa zhodou náhod ocitne v kňazskej sutane a stane sa falošným farárom v malom mestečku Kralovany, pritiahla k obrazovkám celkovo 411-tisíc divákov starších ako 12 rokov a v čase vysielania mala dosah až na 650-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). V drvivej väčšine pozitívnu odozvu si seriál s talentovanými mladými hercami a herečkami v hlavných úlohách vyslúžil aj od fanúšikov na sociálnych sieťach.

Jednotkou na trhu v čase vysielania bola aj nasledujúca zábavná šou Dobre vedieť!, ktorá si v cieľovej skupine 12-54 pripísala rating 4,2 % a trhový podiel 18,2 %.

Najsledovanejším programom dňa v cieľovej skupine 12-54 sa stala hlavná spravodajská relácia Televízne noviny, ktorá zaznamenala skvelý rating 8,5 % a trhový podiel 24,6 %. Súhrn najdôležitejších udalostí z domova i zo sveta si na Markíze pozrelo rovných 500-tisíc divákov, pričom v čase vysielania večerné spravodajstvo zasiahlo až 780-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

V širšej cieľovej skupine 12+ patrilo stredajšie prvenstvo nasledujúcej relácii Počasie, ktorú si nenechalo ujsť 526-tisíc divákov. V cieľovej skupine 12-54 obsadila druhé miesto v rebríčku sledovanosti s ratingom 8,3 % a trhovým podielom 22,7 %.

V pondelok 7. marca 2022 tradične prevalcoval konkurenciu seriálový megahit Druhá šanca, ktorý tak opäť potvrdil svoj status najobľúbenejšieho pôvodného seriálu na celom trhu. Deviata premiérová epizóda sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala na obrazovkách televízie Markíza suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Výnimočný dramatický seriál z lekárskeho prostredia dosiahol v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 excelentný rating 11,0 % a vysoko nadpriemerný trhový podiel 27,8 %. Medzitýždenne si tak Druhá šanca z hľadiska ratingu polepšila o 0,5 percentuálneho bodu. Konkurenčné pondelkové programy výrazne zaostali, seriál Hranica zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 17,8 % a film Bola si už na mesiaci? na Jednotke RTVS podiel na trhu 5,4 %.

Divákmi aj kritikou nadšene prijatý seriál s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe v pondelok prilákal k obrazovkám skvelých 593-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a aj v tejto širšej cieľovej skupine mu patril post absolútne najsledovanejšieho programu dňa. V porovnaní s minulotýždňovou epizódou získal na svoju stranu ďalších 20-tisíc divákov, pričom v čase vysielania mal dosah až na 709-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Najsledovanejším spravodajským programom na celom trhu sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala relácia Počasie. V cieľovej skupine 12-54 zaznamenalo pondelkové vydanie výborný rating 9,5 % a nadpriemerný trhový podiel 24,7 %. Aktuálne informácie o počasí si na obrazovkách TV Markíza nenechalo ujsť 584-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Rebríčku sledovanosti menších staníc v pondelok tradične kraľovala televízia Doma vďaka ďalším dvom premiérovým epizódam mimoriadne obľúbeného tureckého romantického seriálu Láska na prenájom (rating 2,8 % / share 7,1 % a rating 3,0 % / share 9,9 % v CS 12-54).

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA