19. 9. 2023

Zomrel Billy Miller

Zomrel Billy Miller



Americký herec Billy Miller, ktorého si televízni diváci môžu pamätať zo seriálov Mladí a nepokojní, Kravaťáci alebo General Hospital, zomrel vo veku 43 rokov. 

Herec zomrel už v piatok v texaskom Austine, dva dni pred 44. narodeninami. Príčina zatiaľ známa nie je, avšak Millerova manažérka Marnie Sparerová oznámila americkému serveru Variety, že herec pred smrťou „bojoval s maniodepresivitou“. 

Kým sa oklahomský rodák presadil v televízii, venoval sa modelingu. Jeho prvou rolou bol medzi rokmi 2007 a 2008 Richie Novak v nekonečnom seriáli stanice ABC All My Children. Nasledujúcich šesť rokov strávil ako Billy Abbott v populárnom seriáli Mladí a nepokojní. Viac ako sedemsto epizód v tejto úlohe mu vynieslo hneď tri ceny Daytime Emmy, teda ceny Emmy určené pre soap opery a každodennú televíznu produkciu. Miller sa následne presadil v seriáloch General Hospital a Kravaťáci. Vo filmoch sa predviedol v Eastwoodovej dráme Americký sniper či televíznom filme Urban Cowboy. „Jeho nákazlivý šarm a vrelosť trvalo zasiahli všetkých, ktorí mali to šťastie ho stretnúť,“ uviedla v spomienke herečka Eileen Davidsonová, ktorá si s Millerom zahrala v seriáli Mladí a nepokojní.

 Zdroj: Idnes