9. 1. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS


S výrazne nadpriemernými výkonmi odštartovali v utorok večer na Jednotke nové formáty RTVS Nikto nie je dokonalý a sitcom Hlavne, že sa máme radi. Oba programy dosiahli vysoko nadpriemerné trhové podiely. Ich úspech je o to výraznejší, že tieto hodnoty dosiahli v konkurencii silných zabehnutých a ďalších premiérových seriálov vysielaných v tom čase na súkromných televíziách. Obidve novinky najviac oslovili vysokoškolsky vzdelaných divákov a zaujali predovšetkým mestského diváka.

Nová talk show Eleny Vacvalovej a Olivera Andrásyho Nikto nie je dokonalý dosiahla vysoko nadpriemerný podiel na trhu 12,6 % (cieľová skupina 12+), čo je výrazne nad priemerom Jednotky. Program oslovil v utorkovom hlavnom vysielacom čase takmer 300-tisíc divákov. RTVS ho vysiela každý utorok o 20:10 na Jednotke.
Takisto výrazne nad priemerom stanice sa pohyboval trhový podiel prvej časti nového sitcomu Hlavne, že sa máme radi, ktorý zaujal takmer štvrť milióna divákov a dosiahol trhový podiel 10,9 %. Nový koprodukčný slovenský rodinný sitcom RTVS a OREO TV Hlavne, že sa máme radi v hlavných úlohách s Petrom Marcinom, Sabinou Laurinovou, Janou Švandovou, Mariánom Labudom, Romanom Mrázikom a Dominikou Richterovou je o trojgeneračnej slovensko-českej rodine, ktorá rieši viac či menej bežné životné situácie a pre televízneho diváka sa tak stáva vtipným zrkadlom ich vlastného života. Seriál vysiela Jednotka v utorok o 21:10 na Jednotke.