22. 9. 2013

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS



Pápež František dnes prijal členov Pápežskej rady pre oznamovacie prostriedky, ktorá má v týchto dňoch vo Vatikáne svoje plenárne zasadnutie.
      V úvode svojho príhovoru pápež spomenul 50. výročie prijatia koncilového dekrétu o masovokomunikačných prostriedkoch Inter mirifica, ktorý pripomenul dôležitosť mediálnej komunikácie pre cirkev.
      "Všetci sme si však vedomí jej hraníc a škodlivých faktorov," vyhlásil pápež podľa správy Vatikánskeho rozhlasu. Poukázal však na potrebu "zapojiť sa do dialógu s mužmi a ženami dneška, aby sme chápali ich očakávania, pochybnosti a nádeje".
      "Niekedy sú muži i ženy trochu sklamaní kresťanstvom, ktoré sa im zdá sterilné (...) Dnes, v čase globalizácie, sme skutočne svedkami rastúcej dezorientácie a osamotenia; šíri sa bezradnosť, pokiaľ ide o zmysel života, neschopnosť nadviazať vzťah so spoločným "domom" (cirkvou) i s ľuďmi," upozornil František.
      Podľa pápeža je práve preto dôležité vedieť viesť dialóg, vedieť rozlišovať a vstupovať aj do oblastí vytváraných novými technológiami, do sociálnych sietí, aby aj v nich bolo cítiť kresťanskú identitu. "Cirkev má všetkých sprevádzať a držať s nimi krok. Je to výzva, ktorej musíme všetci čeliť," zdôraznil pápež.


Copyright © TASR 2013