22. 2. 2015

Golden Raspberry Awards

Golden Raspberry Awards




Bývalá detská hviezda Kirk Cameron sa v sobotu v Los Angeles stal hlavnou "hviezdou" 35. ročníka odovzdávania cien pre najhoršie filmové počiny roka známych ako Zlaté maliny (Razzies), informovala agentúra Reuters.
Cameronovi sa anticena ušla v štyroch zo šiestich kategórií, v ktorých bol spolu so svojím filmom Saving Christmas nominovaný. Film a 44-ročný Cameron "uspeli" v kategóriách najhorší film, najhorší herec, najhorší scenár a najhorší kolektívny výkon "pre Camerona a jeho ego".
Najhoršou herečkou sa stala Cameron Diazová, a to za svoje výkony hneď v dvoch komédiách - Jedna za všetky a Sex Tape.
V dvoch kategóriách zvíťazil film Transformers: Zánik, ktorý bol so siedmimi nomináciami na čele užšieho výberu. Napokon však jeho tvorcovia či predstavitelia boli tými najhoršími len v dvoch kategóriách - režisér (Michael Bay) a herec vo vedľajšej úlohe (Kelsey Grammer).
Herečka Megan Foxová sa stala najhoršou herečkou vo vedľajšej úlohe za film Ninja korytnačky. Rodinný muzikál Annie, v ktorej si vedľajšiu úlohu zahrala aj Cameron Diazová, zvíťazil v kategórii najhorší remake, napodobenina alebo pokračovanie.
V prvom ročníku udeľovania cien v kategórii tvorcov či hercov, ktorí odčinili svoje minulé výkony, zvíťazil Ben Affleck. V súčasnosti 42-ročný herec získal Zlatú malinu v roku 2003 za výkon vo filme Láska s rizikom (Gigli), o desať rokov neskôr však režíroval psychologický thriller Argo, ktorý získal Oscara pre najlepší film. Uznanie si vyslúžil aj za svoj herecký výkon v minuloročnom filme Stratené dievča.
Zlaté maliny sa už tradične vyhlasujú v predvečer slávnostného odovzdávania Oscarov.

Copyright © TASR 2015