23. 2. 2015

SLOVAK WEB NEWS

SLOVAK WEB NEWS

Počet klikov, ktorými si Slováci zobrazili stránky webov zapojených do výskumu AIMmonitor, prekročil v januári 1,5 miliardy. Oproti decembru 2014 je to o 156 miliónov zobrazení viac.
Ako informovala Izabela Urbanová, PR manažérka spoločnosti Gemius, ktorá AIMmonitor realizuje, v januára narástol aj počet slovenských internetových používateľov na 3,32 milióna, čo je nárast o 14.000. "Z mobilných zariadení sa na webové stránky, zapojené do AIMmonitor, pripojilo 1,8 milióna ľudí," dodala. Najvyšší počet užívateľov navštívil v januári stránky z kategórií Spravodajstvo a Služby, mapy, cestovné poriadky, najväčší nárast zaznamenali kategórie Práca a vzdelávanie a Ekonomika, financie, právo.
AIMmonitor je meraním návštevnosti členov Asociácie internetových médií a reklamných internetových médií, ktoré sa do projektu zapojili. AIMmonitor je slovenský variant výskumu gemiusAudience, jedného z kľúčových výskumov agentúry Gemius, ktorý poskytuje štandardy merania návštevnosti internetu a internetových aplikácií a koná sa v takmer polovici európskych krajín.

Copyright © TASR 2015