18. 5. 2015

Billboard Music Awards

Billboard Music Awards

Nedeľnému udeľovaniu Billboard Music Awards v lasvegaskej MGM Grand Arene dominovala speváčka Taylor Swift, ktorá si odniesla osem cien. Dvadsaťpäťročná interpretka triumfovala v kategóriách Top umelec, Top interpretka, Top umelec rebríčka Billboard 200, Top umelec rebríčka Hot 100, Top umelec/umelkyňa digitálnych piesní, Top Billboard 200 album za štúdiovku 1989 a Top streamovaná pieseň (video) za skladbu Blank Space, pričom dostala aj Billboard Chart Achievement Award. Swift okrem toho na začiatku ceremoniálu predstavila očakávané video ku skladbe Bad Blood, v ktorom si okrem nej zahrali napríklad aj Selena Gomez, Kendrick Lamar, Hayley Williams, Ellie Goulding, Jessica Alba, Cindy Crawford či Cara Delevigne.
Po tri ceny získali Sam Smith, Iggy Azalea a Pharrell Williams. Prvý menovaný zvíťazil v kategóriách Top interpret, Top nováčik a Top umelec rozhlasových piesní, Pharrell sa stal Top R&B umelcom, jeho štúdiovku G I R L vyhlásili za Top R&B album a singel Happy za Top R&B pieseň, Iggy Azalea zas zvíťazila v kategóriách Top streamujúci umelec/umelkyňa, Top rapový umelec a Top rapová skladba za Fancy. One Direction, pre ktorých to bola prvá účasť na odovzdávaní cien od odchodu Zayna Malika, si na konto pripísali ceny pre Top duo/skupinu a Top koncertného interpreta. Justin Bieber sa stal Top umelcom z pohľadu sociálnych sietí.
Ceremoniál moderovali rapper Ludacris a modelka Chrissy Teigen. Počas večera vystúpili napríklad Van Halen, Fall Out Boy s Wiz Khalifom, John Legend s Meghan Trainor, Mariah Carey, Hozier, Pitbull s Chrisom Brownom, Ed Sheeran, Britney Spears s Iggy Azalea, Nicki Minaj s Davidom Guettom, Kelly Clarkson, Imagine Dragons či Kanye West.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.