21. 5. 2015

SLOVAK WEB NEWS

SLOVAK WEB NEWS

Spravodajské weby navštívilo v apríli viac ako 2,5 milióna slovenských internetových užívateľov, čo je najviac zo všetkých webových kategórií. Medzi ďalšie webové stránky s vysokou návštevnosťou patrili v minulom mesiaci takisto Služby, mapy, cestovné poriadky s 2,1 milióna návštevníkov.
V uplynulom mesiaci zaznamenali webové stránky zapojené do výskumu AIMmonitor takmer 3,4 milióna návštevníkov z počítačov zo Slovenska, ktorí na nich vykonali takmer 1,3 miliardy zobrazení stránok. Počet zahraničných užívateľov dosiahol necelých 800.000. Najviac času strávili užívatelia na zoznamovacích serveroch.
Webové stránky zapojené do výskumu navštívilo z mobilných zariadení 1,6 milióna užívateľov zo Slovenska a 300.000 zo zahraničia. Na týchto weboch bolo vykonaných celkovo viac ako 430 miliónov zobrazení stránok. Najvyšší podiel mobilnej návštevnosti sa zaznamenal u kategórie Služby, mapy, cestovné poriadky, kde viac ako 40 % zobrazení stránok pochádza z mobilných telefónov a tabletov.
Veľkosť internetovej populácie Slovenska presiahla v apríli hodnotu 3,5 milióna. V jej sociodemografickom zložení je viac žien (51 %) ako mužov, avšak muži vykonávajú viac zobrazení stránok (52 %). Najviac internetových užívateľov pochádzalo z Prešovského kraja (15 %) a z obcí s počtom 1000 až 4999 obyvateľov (30 %).
TASR informovala Izabela Urbanová, PR manažérka spoločnosti Gemius, ktorá AIMmonitor realizuje.

Copyright © TASR 2015