19. 5. 2015

RTVS NEWS . MS v hokeji do roku 2023

RTVS NEWS
MS v hokeji do roku 2023

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) získala vysielacie práva na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v rokoch 2018 - 2023 vrátane svetového šampionátu na Slovensku v roku 2019. V utorok o tom na stretnutí so zástupcami médií informovali generálny riaditeľ RTVS Václav Mika a šéf športovej redakcie Marcel Merčiak. "Domáci šampionát v roku 2019 uvidia naši diváci a poslucháči v éteri RTVS. Nielen tento šampionát, podarilo sa nám získať množstvo športových práv. Na hokejové majstrovstvá sveta od roku 2018 do roku 2023. Vlastnili sme práva do roku 2017 a pokračujeme ďalej," skonštatoval Václav Mika.
"Tento manažment má ambíciu, aby našim divákom a poslucháčom ponúkol vysielanie všetkých významných svetových športových podujatí, bol pri každom úspechu slovenského športu a zároveň sa snažil získať podporu domáceho športu na Slovensku," uviedol Mika a dodal: "V krátkom čase oznámi Česká televízia, že podobný typ kontraktu sa usiluje finalizovať v týchto dňoch."
Hodnotenie vysielania MS 2015 v Prahe a Ostrave dopadlo podľa predstaviteľov RTVS kladne. "Ukázalo sa, že hokej je tým prvkom, ktorý dokáže spojiť tento národ. Znásobené to bolo tým, že majstrovstvá sveta sa konali tesne vedľa našich hraníc. Výsledky nás utvrdzujú v tom, že toto je najdôležitejší vysielací projekt v rámci športu každý rok," povedal Marcel Merčiak, ktorého doplnil generálny riaditeľ verejnoprávnej inštitúcie: "Merateľné výsledky jasne hovoria o tom, aký je hokej na Slovensku fenomén. Nárast sledovanosti hokejových MS bol o takmer štvrtinu. Priemerná sledovanosť zápasov slovenskej reprezentácie bola 1 059 000 divákov. Takmer 3,6 milióna divákov si pozrelo aspoň 10 minút hokejových prenosov."
RTVS okrem MS v ľadovom hokeji ponúkne svojim divákom počas nasledujúcich rokov aj ďalšie športové projekty - cyklistické Okolo Švajčiarska, tenisové Roland Garros, taliansku basketbalovú ligu či MS a ME v curlingu. Priestor na obrazovkách dostanú aj plážový volejbal, boby, skeleton, snoubording a magazíny zimných športov.
Napriek zaradeniu nových projektov si generálny riaditeľ RTVS nemyslí, že by mohlo prísť k obnoveniu športového kanála - Trojky. "Trojka pre mňa nie je téma. Zdôrazňujem: Trojka pre mňa neexistovala. Na to, aby bol športový kanál plnohodnotný, musí mať tri kritériá. Prvým je pokrytie. Druhé kritérium je, že na to, aby ten kanál žil, musí mať atraktívny športový obsah. Tretia dôležitá podmienka je, že musíte pripraviť nejaký koncept kanálu, plnohodnotný, ktorý nemusí byť len o športovom obsahu. Ale úplne základnou podmienkou je 'reach'," uzavrel Václav Mika.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.