23. 10. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Medzi bábkami z detského televízneho seriálu Sezamová ulica (Sesame Street), ktorý sa v Spojených štátoch vysiela už vyše 40 rokov, pribudne nová tvár, autistická predškoláčka Julia. Cieľom je zbaviť autizmus stigmy a pomôcť tým, ktorí pracujú s touto vývojovou poruchou, informovala dnes agentúra AP.
Podľa vyjadrenia neziskovej organizácie Sesame Workshop, ktorá stojí za samotným televíznym seriálom, ako aj knihami a viacerými vzdelávacími programami s obľúbenými postavičkami, sa Julia objaví po boku červeného chlpáča Elma a zvedavej trojročnej Abby. Bude vykreslená ako dievčatko, ktoré "robí veci trochu inak", keď sa hrá s ostatnými priateľmi zo Sezamovej ulice, uviedlo štúdio.
Nová iniciatíva bude upozorňovať na jedinečnosť každého dieťaťa a poskytovať informácie o autizme učiteľom a ďalším záujemcom. Ponúkne tiež rodinám, ktoré majú autistické dieťa, pomôcky pre každodenné aktivity.
Adresa online: www.SesameStreet.org/Autism.





Alphabet, nový materský koncern Google, prekonal svojimi prvými kvartálnymi výsledkami očakávania trhu. Informovali o tom agentúry AP, DPA a RTTNews.
Čistý zisk za 3. kvartál medziročne vyskočil o 45 % na 3,98 miliardy USD (3,52 miliardy eur) alebo 5,73 USD na akciu z 2,74 miliardy USD alebo 3,98 USD na akciu v rovnakom období vlani, uviedla spoločnosť Alphabet vo štvrtok (22. 10.) po zatvorení burzy. Upravený zisk sa zvýšil na 5,10 miliardy USD alebo 7,35 USD na akciu zo 4,30 miliardy USD alebo 6,25 USD na akciu. Analytici v priemere počítali s upraveným ziskom 7,21 USD na akciu.
Tržby vzrástli o 13 % na 18,68 miliardy USD zo 16,52 miliardy USD, pričom analytici očakávali 18,53 miliardy USD.
Google 10. augusta oznámil, že vytvorí novú materskú holdingovú spoločnosť Alphabet a novú prevádzkovú štruktúru, čo sa uskutočnilo začiatkom októbra. Doterajší podielnici Google sa stali akcionármi novej materskej spoločnosti. Na spôsobe vykazovania výsledkov sa však nič nezmenilo, prvé kvartálne čísla s novou štruktúrou budú zverejnené až v januári.
Akcia Alphabet v poburzovom obchodovaní posilnila o 62,86 USD alebo o 9 % na 744 USD.



Copyright © TASR 2015