20. 10. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Turecký súd vydal zatykač na popredného právnika z kurdskej oblasti na juhovýchode krajiny pre obvinenia zo šírenia propagandy. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na turecké médiá.
Tahir Elči je predsedom advokátskej komory v kurdskom meste Diyarbakir. V uplynulom týždni sa stal terčom kritiky pre vyhlásenia, ktoré poskytol tamojšiemu spravodajskému programu. Elči v nich uviedol, že militantná Strana kurdských pracujúcich (PKK) podľa neho nie je teroristickou organizáciou, a spochybnil jej zaradenie na zoznam takýchto organizácií zo strany tureckých úradov a západných krajín.
Agentúra AP dnes upozornila, že Elči sa tak vyjadril v čase obnovených ozbrojených zrážok medzi tureckými bezpečnostnými zložkami a povstalcami z PKK. K eskalácii ďalšieho násilia došlo po zlyhaní mierového dialógu.
Elči bol obhajcom novinára a spolupracovníka AP Muhammada Rasúla, ktorého zadržali v auguste v meste Diyarbakir počas práce pre spravodajskú stanicu Vice News. Podľa AP nič nenaznačuje tomu, že by zatykač na Elčiho súvisel s Rasúlovým prípadom.

Copyright © TASR 2015

Spoločnosť Netflix plánuje oživiť príbeh Lorelai a Rory Gilmore zo seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007). Predstavitelia firmy rokujú s autorkou série Amy Sherman-Palladino a tiež pôvodnými protagonistkami Lauren Graham (Lorelai) a Alexis Bledel (Rory) o nakrútení nových častí, pričom podľa najnovších správ Netflix zvažuje nakrútiť štyri 90-minútové filmy. Okrem spomínaných herečiek by si v nich mohli zahrať aj ďalší pôvodní protagonisti, no Melissa McCarthy, ktorá stvárnila Sookie St. James, vraj medzi nimi nebude.
Seriál Ženy z rodu Gilmorovcov priniesol príbeh slobodnej matky Lorelai a jej dospievajúcej dcéry Rory žijúcich v mestečku Stars Hollow. V sérii si zahrali aj Keiko Agena, Kelly Bishop, Scott Patterson, Jared Padalecki či Milo Ventimiglia. Lauren Graham si za výkon v seriáli vyslúžila v roku 2002 nomináciu na Zlatý glóbus.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.