9. 2. 2016

MEDIA NEWS




MEDIA NEWS

Americký herec Matt LeBlanc prezradil, že v období po nakrúcaní seriálu Priatelia (1994 - 2004) prežíval psychické problémy, pre ktoré sa takmer nervovo zrútil. Rodák z Massachusetts to priznal v rozhovore pre britský denník Daily Mirror, pričom uviedol, že mal syndróm vyhorenia. "Dlhé roky som takmer nevyšiel z domu. Vyhorel som," povedal 48-ročný predstaviteľ Joeyho Tribbianiho. V tom čase totiž jeho vtedy niekoľkomesačnej dcére Marine diagnostikovali poruchu vývoja mozgu, takzvanú fokálnu kortikálnu dyspláziu, ktorá môže okrem iného spôsobiť epilepsiu či zhoršenie motorických zručností a po dvoch sériách zrušili nakrúcanie seriálu Joey (2004 - 2006). "Nechcelo sa mi mať časový plán, nikde som nechcel byť. Zavolal som svojmu manažérovi a povedal som mu, aby na pár rokov stratil moje číslo. Boli to veľmi temné časy. Takmer som sa nervovo zrútil," dodal.
Matt LeBlanc je známy predovšetkým ako spomínaný Joey Tribbiani z kultového sitkomu Priatelia (1994 - 2004) a jeho voľného pokračovania Joey (2004 - 2006). Dosiaľ si vyslúžil päť nominácií na Zlatý glóbus, z ktorých jednu sa mu v roku 2012 podarilo premeniť na víťazstvo, keď ho ocenili za hlavnú úlohu v komediálnom seriáli Epizódy (2011). Získal tiež sedem nominácií na televízne ceny Primetime Emmy - tri za Priateľov a štyri za Epizódy. Zahral si aj vo filmoch Stratení vo vesmíre (1998), Charlieho anjeli (2000), Komando v sukniach (2001), Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003) či Lovesick (2014). Okrem toho sa stal jedným z nových moderátorov úspešnej motoristickej relácie Top Gear. Epizódy, v ktorých bude účinkovať, by mali začať vysielať už v máji.
Update: Americký herec Matt LeBlanc poprel správy, že sa kedysi takmer nervovo zrútil a trpel syndrómom vyhorenia. Tie sa objavili po údajnom rozhovore s britským bulvárnym denníkom Daily Mirror, ktorý sa však podľa 48-ročného rodáka z Massachusetts nikdy neuskutočnil. LeBlanc v ňom mal uviesť, že po skončení seriálu Priatelia (1994 - 2004) prežíval psychické problémy spôsobené vážnou chorobou jeho dcéry či neúspechom seriálu Joey (2004 - 2006). "Aby som to objasnil - nikdy som sa nervovo nezrútil a ani som neposkytol rozhovor The Mirror vo Veľkej Británii. Takže neverte tomu. Ale vďaka,“ napísal v pondelok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

Francúzske úrady dali spoločnosti Facebook tri mesiace na to, aby prestala bez povolenia sledovať webovú aktivitu ľudí, ktorí nevyužívajú jej služby. Francúzske úrady taktiež prikázali spoločnosti, aby prestala s niektorými transfermi osobných údajov do USA.
Ide o prvý z výraznejších krokov proti Facebooku, ktorý posiela údaje z Európy do USA. Európske súdy minulý rok vyhlásili za neplatnú dohodu Safe Harbour, ktorá viacerým spoločnostiam umožňovala obchádzať pravidlá EÚ o prenose údajov. Firmy dostali tri mesiace na to, aby neplatnú dohodu nahradili dohodami, ktoré budú v súlade s platnými pravidlami. Termín uplynul minulý týždeň.
Regulačné úrady tak v súčasnosti môžu podnikať právne kroky proti spoločnostiam, ktoré stále využívajú Safe Harbour. "Facebook presúva osobné údaje na základe Safe Harbour napriek tomu, že Súdny dvor Európskej únie 6. októbra 2015 vyhlásil takéto transfery za protiprávne,“ uviedol francúzsky regulačný úrad CNIL.
EÚ a USA sa minulý týždeň dohodli na novej dohode, ktorá by mala nahradiť Safe Harbour. Táto dohoda sa však ešte nezačala využívať. Európske regulačné úrady totiž potrebujú viac času, aby sa rozhodli, či by mali byť transatlantické presuny dát zakázané. Spoločnosť Facebook uviedla, že je presvedčená, že postupuje v súlade s európskymi pravidlami o ochrane údajov.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Americká mediálna spoločnosť Viacom, ktorá vlastní filmové štúdiá Paramount Pictures a televízne stanice MTV, Comedy Central a Nickelodeon, zaznamenala v 1. kvartáli svojho finančného roka 2015/2016 väčší pokles zisku, ako jej predpovedali analytici. Dôvodom sú nižšie príjmy z reklamy v USA a tiež menší počet filmov, ktoré uviedla na trh. Informovala o tom agentúra Reuters.
Káblové televízne stanice v USA už niekoľko rokov zápasia s novou konkurenciou, ako je napríklad populárna americká videopožičovňa Netflix.
Zisk Viacomu za tri mesiace do konca decembra 2015 klesol na 449 miliónov USD (399,61 milióna eur), čo predstavuje 1,13 USD na akciu z 500 miliónov USD alebo 1,20 USD/akcia v rovnakom období predchádzajúceho roka 2014.
Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol Viacom zisk 1,18 USD na akciu, čo sa zhoduje s odhadmi analytikov.
V období október-december 2015 sa tržby spoločnosti znížili medziročne o 5,7 % na 3,15 miliardy USD a zaostali za očakávaniami analytikov, ktorí predpovedali, že dosiahnu 3,26 miliardy USD.
Tržby filmovej divízie Paramount Pictures pritom klesli o 15 % na 612 miliónov USD, keďže uviedla do kín menej filmov ako predvlani. A tržby z reklamy v USA sa znížili o 4 %.

Copyright © TASR 2016