10. 2. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Primátor Galanty Peter Paška prispel na januárové vydanie Galantských novín zo svojich peňazí čiastkou 400 eur. Za túto čiastku získal v novinách polstranový reklamný priestor. Vyplýva to zo zverejnenej zmluvy, ktorú na strane darcu podpísal Peter Paška a na strane obdarovaného za Galantu takisto Peter Paška.
Mestské zastupiteľstvo v Galante v tomto roku nevyčlenilo na vydávanie tradičného mesačníka Galantské noviny žiadne peniaze. Podľa poslanca Františka Gauliedera sa mestské noviny stali mocenským nástrojom primátora Pašku, ktorý má v každom čísle vyhradený priestor pre seba a svoje názory. Poslanci namiesto zachovania mestských novín presmerovali 22-tisíc eur do súkromnej regionálnej televízie, ktorá by mala vysielať priame prenosy z rokovaní zastupiteľstva.                               
Galantské noviny v januári vyšli, aj keď rozpočet s nimi neráta. Peniaze na ne poskytli podnikatelia a niektorí obyvatelia mesta, okrem iných aj Peter Paška. Galantský primátor práve pre chýbajúcu položku na vydávanie novín rozpočet mesta na rok 2016 nepodpísal. Galantské noviny vychádzajú v meste viac ako 20 rokov, každý mesiac ich dostávajú zadarmo všetky domácnosti.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.