30. 5. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Deti, ktoré včera ráno po prebudení zasadli v Nemecku k televízoru, aby si pozreli nedeľňajšiu rozprávku, čakal šok. Verejnoprávna televízia ZDF omylom odvysielala 30 minút z hororu - filmu Halloween o duševne narušenom jedincovi - kým ju na jej chybu neupozornili nahnevaní diváci.
Informovala o tom tlačová agentúra DPA.
Deti, ktoré si o 6.00 h rannej pustili televízor, očakávali kreslenú rozprávku zo série o zvedavom opičiakovi nazvanú Curious George (Zvedavý George). Namiesto rozprávky bežal až do 6.29 americký horor z roku 1978, priznala hovorkyňa televíznej stanice.
Zámenu má podľa nej na svedomí chyba v plánovaní.

Analýza dát, ktoré vyšetrovatelia skonfiškovali pri minulotýždňovej razii v hlavnom sídle Google v Paríži, potrvá mesiace a možno aj celé roky. "Skonfiškovali sme množstvo počítačových dát," cituje prokurátorku Eliane Houletteovú agentúra Reuters. "Musíme ich analyzovať, potrvá to mesiace. Dúfam, že to nebude niekoľko rokov, keďže máme veľmi obmedzené zdroje."
Francúzska polícia v utorok 24. mája prehľadala parížske sídlo Google v rámci vyšetrovania podozrenia z ťažkého daňového podvodu a organizovaného prania peňazí. Francúzske médiá citovali zdroj z ministerstva financií, podľa ktorého americký koncern dlhuje na daniach 1,6 miliardy eur.
Google opakovane zdôrazňuje, že dodržuje francúzske zákony. Európske vlády aj verejnosť ho však čoraz tvrdšie kritizujú za spôsob, ktorým nadnárodné korporácie využívajú svoje medzinárodné siete s cieľom minimalizovať daňové záväzky.

Copyright © TASR 2016