4. 6. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Herečka Hayley Atwell sa vyjadrila, že urobí všetko pre to, aby sa seriál Agent Carter (2015 - 2016) vrátil späť na obrazovky. "Milujem ľudí, ktorí pracovali na tomto projekte. Bolo by pre mňa cťou vrátiť seriál fanúšikom," napísala na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter 34-ročná Angličanka, ktorá v seriáli stvárňovala hlavnú postavu, agentku Peggy Carter.
Internetovú petíciu za obnovenie seriálu na populárnej internetovej platforme Netflix podpísalo už viac ako 117-tisíc fanúšikov. Atwell sa na konferencii MegaCon na Floride vyjadrila, že túto petíciu plne podporuje. Tiež prezradila, že by mala záujem nakrútiť samostatný film o Peggy Carter.
Seriál vyradila zo svojho vysielania americká televízia ABC po dvoch sezónach. Jeho návratu by sa potešil aj anglický herec Dominic Cooper, ktorý v projekte stvárňoval vynálezcu a obchodníka Howarda Starka. "Či to bude na Netflixe alebo niekde inde, či pôjde o presne ten istý seriál alebo niečo iné, jeho postavy ešte určite uvidíte. O tom nepochybujem," povedal pre britský denník Evening Standard.
Hayley Atwell je rodáčka z Londýna. Zlom v jej kariére nastal, keď ju Woody Allen obsadil do hlavnej úlohy vo svojej snímke Kasandrin sen (2007). Okrem už spomínaného seriálu Agent Carter sa objavila aj v snímkach ako Vojvodkyňa (2008), Captain America: Prvý Avenger (2011), Captain America: Zimný vojak (2014) či Avengers 2: Vek Ultrona (2015).

Prvú epizódu novej motoristickej relácie The Grand Tour, ktorej moderátormi sú Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May, budú nakrúcať v júli v juhoafrickom Johannesburgu. Tvorcovia programu to oznámili na jeho oficiálnej facebookovej stránke. Tam taktiež zverejnili viacero fotografií z nakrúcania exteriérových scén, ktoré vznikli v Nemecku, Portugalsku, severnej Afrike či na Barbadose.
Novinku bude vysielať americká spoločnosť Amazon prostredníctvom streamovacej služby Amazon Prime, pričom každú epizódu budú moderátori uvádzať v inej krajine. "Keďže Jeremy, Richard a James sú v Juhoafrickej republike veľmi populárni, Johannesburg je fantastické miesto, kde túto show odštartujeme," uviedol Jay Marine, viceprezident Amazon Video Europe. The Grand Tour bude mať premiéru na jeseň, presný termín však zatiaľ nie je známy.
Hammond a Clarkson boli od roku 2002 moderátormi programu Top Gear, May sa k nim pridal o rok neskôr. Spoluprácu s projektom ukončili vlani po tom, ako Clarkson v marci napadol jedného z producentov programu, pretože mu po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Predstavitelia BBC následne Clarksona suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu. Taktiež spustili interné vyšetrovanie, po ktorom s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovili kontrakt. Hammond a May následne oznámili, že s BBC nepredĺžia kontrakty. Trojica potom v júli podpísala zmluvu so spomínanou spoločnosťou Amazon na tri sezóny novej relácie. Novými moderátormi Top Gearu sa stali Chris Evans, Matt LeBlanc, Sabine Schmitz, Chris Harris, Rory Reid a Eddie Jordan, pričom nové epizódy začali vysielať 29. mája.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.