8. 8. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Facebook plánuje podstatne zredukovať zavádzajúce titulky. S pomocou algoritmu odstaví tzv. návnady (clickbaits). "Ľudia nás opakovane upozorňujú, že uprednostňujú jednoznačné titulky," cituje z firemného blogu agentúra DPA.
Sociálna sieť preverila a vyhodnotila tisíce titulkov. K týmto návnadám patria texty, ktoré informácie úmyselne zatajujú, alebo ponúkajú prehnané či zavádzajúce informácie. Cieľom je len nalákať ľudí na svoju stránku, no keďže obsah ani zďaleka nie je tak bombastický ako titulok, pre čitateľov je to len strata času. Ide, napríklad, o titulky typu: "Pes štekal na poštára a jeho reakcia je na nezaplatenie" alebo "Pred spaním si vložil cesnak do topánky. Neuveríte tomu, čo sa stalo potom".

Copyright © TASR 2016

Tvorcovia kriminálneho seriálu Sherlock (2010) dokončili nakrúcanie pripravovanej štvrtej sezóny. Prostredníctvom služby Instagram o tom informoval režisér Benjamin Caron, ktorý sa postaral o réžiu tretej a zároveň poslednej epizódy novej série. Caron na Instagrame zverejnil fotografiu klapky z nakrúcania, pričom k fotke napísal „Ukončili sme natáčanie štvrtej série Sherlocka."
S nakrúcaním nových epizód začali v máji a koncom júla potom tvorcovia na festivale Comic-Con v San Diegu zverejnili teaser trailer novej série. Jedenapolminútová ukážka, v ktorej sa okrem hlavných hrdinov ukázal aj zatiaľ neznámy zloduch v podaní Tobyho Jonesa, je dostupná aj prostredníctvom služby YouTube. Vo videu tiež možno vidieť Sherlockovho úhlavného nepriateľa Moriartyho, pričom ukážky naznačujú, že sa seriál bude odohrávať aj mimo Londýna, kde titulný hrdina rieši väčšinu svojich prípadov. Štvrtá séria obľúbeného projektu sa dostane na televízne obrazovky v januári 2017.
Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala televízia BBC po dvoch rokoch čakania v januári 2014. Tento rok v januári sa na obrazovky dostal špeciál s podnázvom The Abominable Bride. Nakrúcanie dlho spomaľovala predovšetkým pracovná zaneprázdnenosť oboch predstaviteľov hlavných úloh, Benedicta Cumberbatcha (Holmes) a Martina Freemana (Watson). Seriál predvlani získal sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu.

Americký herec Bradley Cooper prostredníctvom svojej produkčnej spoločnosti Joint Effort pripravuje nový miniseriál o histórii teroristickej organizácie Islamský štát v Iraku a Sýrii (ISIS). Novinka bude adaptáciou knihy Black Flags: The Rise Of ISIS (2015) novinára Jobyho Warricka, ktorý za ňu tento rok získal Pulitzerovu cenu.
S nápadom nakrútiť seriál o ISIS prišiel práve 41-ročný Cooper po tom, ako si prečítal spomínanú knihu. Následne spoločne so svojím partnerom z Joint Effort Toddom Phillipsom navštívil autora publikácie, aby s ním prediskutovali možnosti spolupráce. Cooper a Phillips budú výkonnými producentmi projektu, pričom rovnakú úlohu budú mať aj scenárista Gregg Hurwitz a režisér Tim Van Patten. Novinku odvysiela televízia HBO. Mená členov hereckého obsadenia ani termín premiéry zatiaľ nie sú známe.
Bradley Charles Cooper začínal hereckú kariéru v divadle, neskôr získal viacero menších seriálových úloh. Do povedomia verejnosti sa dostal vďaka seriálu Alias (2001 - 2006). Zahral si aj v snímkach Ako uloviť družičku (2005), Lemra lemravá (2006), Yes man (2008), Vo štvorici po opici (2009), A-Team: Posledná misia (2010), Vo štvorici po opici 2 (2011), Všemocný (2011), Udri a zdrhni (2012), Terapia láskou (2012), Vo štvorici po opici 3 (2013), Špinavý trik (2013), Americký ostreľovač (2014), Joy (2015) či Dokonalý šéf (2015). Prepožičal tiež hlas Rocketovi v komiksovke Strážcovia Galaxie (2014). Za výkony vo filmoch Terapia láskou, Špinavý trik a Americký ostreľovač ho nominovali na Oscara, pričom za posledný menovaný získal nomináciu aj ako jeden z producentov v kategórii Najlepší film.

Anglický herec Sean Bean sa predstaví v novom projekte britskej televízie BBC One. V šesťdielnej dráme, ktorú napísal scenárista Jimmy McGovern, stvárni katolíckeho kňaza žijúceho v Liverpoole, ktorý sa so svojou kongregáciou snaží zladiť vieru s pokrytectvom súčasnej Británie. Projekt dostal pracovný názov Broken.
Pre Beana a McGoverna to pritom nie je prvá spolupráca. Päťdesiatsedemročný rodák zo Sheffieldu stvárnil v jeho seriáli Obvinení (2010 - 2012) transvestitu, za čo neskôr získal Medzinárodnú cenu Emmy a nomináciu na televízne ocenenie BAFTA. “Bol som veľmi nadšený, že mám znova možnosť spolupracovať s Jimmym McGovernom. Jeho scenáre sú surové, reálne a vytvárajú úžasné a zaujímavé postavy, ktoré rezonujú s dnešnou spoločnosťou,” vyjadril sa herec. “Je to fantastické, pretože som sa so Seanom snažil spolupracovať odvtedy, čo hral Tracie Tremarco v Obvinených, čo bola ohromná vec. Takže som nadšený, že sa pridal k Broken,” dodal scenárista, ktorý má tiež na konte projekty ako Hillsborough (1996), Srdce (1999), Sprisahanie strelného prachu (2004) či Vykázaní (2015).
Sean Bean, vlastným menom Shaun Mark Bean, je známy ako Boromir z trilógie Pán prsteňov (2001, 2002, 2003), hlavná postava zo série televíznych filmov o vojakovi Richardovi Sharpeovi či ako Eddard Stark zo seriálu Hra o tróny (2011). Zahral si aj v bondovke Zlaté oko (1995) a filmoch Vysoká hra patriotov (1992), Ronin (1998), Nepovedz ani slovo (2001), Equilibrium (2002), Trója (2004), Tajomný let (2005), Ostrov (2005), Jej prípad (2005), Stopár (2006), Percy Jackson: Zlodej blesku (2010), Black Death (2010), Snehulienka (2012), Jupiter na vzostupe (2015) či Marťan (2015).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.