9. 8. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

V Bulharsku zadržali švagra jedného z útočníkov na parížsku redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo z januára 2015. Dôvodom je podozrenie z pokusu pripojiť sa k extrémistom v Sýrii. Informovala o tom dnes agentúra AP.
Mourad Hamyd bol pôvodne podozrivý v súvislosti s útokom na redakciu. Jeho stredoškolskí spolužiaci však spustili úspešnú kampaň na sociálnych sieťach za očistenie jeho mena. Podľa nich bol v čase útoku v triede.
"Som študent, ktorý žije pokojne so svojimi rodičmi," tvrdil vtedy Hamyd.
Úrad parížskej prokuratúry dnes uviedol, že Hamyda zadržali v Bulharsku koncom júla. Jeho predpokladanú cestu do Sýrie mu údajne pomohol organizovať niekto z jeho blízkych.
Hamydova sestra bola manželkou Chérifa Kouachiho, jedného z dvojice bratov, ktorí zabili v redakcii Charlie Hebdo 12 ľudí. Bratia po čine ušli z Paríža a dva dni boli na úteku pred políciou, ktorá ich následne zlikvidovala v obci Dammartin-en-Goële.

Copyright © TASR 2016

Pripravovaný prvý seriál amerického režiséra, scenáristu a herca Woodyho Allena sa bude volať Crisis in Six Scenes. Na konferencii Television Critics Association v Beverly Hills to oznámili predstavitelia spoločnosti Amazon, ktorá projekt odvysiela. Okrem toho zverejnili aj krátku ukážku z novinky, ktorá bude mať šesť polhodinových epizód a jej premiéra je naplánovaná na 30. septembra.
Dej komediálneho seriálu sa bude odohrávať v 60. rokoch minulého storočia, keď rodinu žijúcu na predmestí navštívi hosť, ktorý ich domácnosť otočí naruby. Osemdesiatročný Allen, ktorý napísal aj scenár a postaral sa o réžiu, sa v projekte predstaví ako spisovateľ Sidney Muntzinger. Okrem neho si v seriáli zahrajú aj Miley Cyrus, Elaine May, Rachel Brosnahan, John Magaro či Michael Rapaport.
Komik, filmár, herec a spisovateľ Woody Allen, vlastným menom Allan Stewart Konigsberg, začínal vystúpeniami v nočných kluboch v Greenwich Village a účinkovaním v televízii. Na konte má 24 nominácií na Oscara, z ktorých štyri premenil na sošky - za réžiu a pôvodný scenár filmu Annie Hall (1977) a za pôvodné scenáre snímok Hana a jej sestry (1986) a Polnoc v Paríži (2011). Známe sú aj jeho filmy Manhattan (1979), Purpurová ruža z Káhiry (1985), Zločiny a poklesky (1989), Manželia a manželky (1992), Tajomná vražda na Manhattane (1993), Výstrely na Broadwayi (1994), Mocná Afrodité (1995), Všetci hovoria: Milujem ťa (1996), Pozor na Harryho! (1997), Celebrity (1998), Darebáčkovia (2000), Prekliatie žltozeleného škorpióna (2001), Melinda a Melinda (2004), Match Point - Hra osudu (2005), Vicky Cristina Barcelona (2008), Užívaj si, ako sa len dá! (2009), Poznáš muža svojich snov (2010), Do Ríma s láskou (2012), Jasmínine slzy (2013), Kúzlo mesačného svitu (2014) či Iracionálny muž (2015).

Americká televízna spoločnosť Universal Cable Productions odkúpila práva na sci-fi antológiu o superhrdinoch s názvom Wild Cards (v češtine vyšla ako Divoké karty, pozn. red.) spisovateľa Georgea R.R. Martina. Šesťdesiatsedemročný autor o tom informoval prostredníctvom portálu Live Journal. “Vývoj projektu, ktorý by mal byť prvým z niekoľkých na seba nadväzujúcich sérií, začne okamžite,” napísal.
Výkonnými producentmi projektu budú Melinda M. Snodgrass, ktorá na Wild Cards so spisovateľom spolupracovala, a Gregory Noveck. Martin sa podľa jeho slov na televíznej adaptácii nebude podieľať. Dôvodom je zmluva s televíziou HBO vysielajúcou seriál Hra o tróny (2011), ktorá je televíznym spracovaním jeho knižnej série Pieseň ľadu a ohňa.
Wild Cards prinesie príbehy ľudstva po tom, ako v roku 1946 Zem napadol mimozemský vírus. Deväťdesiat percent nakazených ľudí zomrelo, deväť percent sa zmenilo na takzvaných Jokerov s telesnými a duševnými vadami a jedno percento získalo nadprirodzené schopnosti. Antológia Wild Cards, z ktorej prvá kniha vyšla v roku 1986, má 22 častí. Dvadsiatatretia má v USA vyjsť v priebehu tohto mesiaca. Súčasťou série sú aj komiksy, grafické novely či rôzne hry.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.