11. 9. 2017

Creative Arts Emmy

Creative Arts Emmy

Počas tohtoročného udeľovania Creative Arts Emmy Awards dominovali seriály Stranger Things (2016), Westworld (2016) a zábavná šou Saturday Night Live (SNL, 1975). Projekty získali po päť trofejí, pričom Stranger Things získal napríklad cenu za najlepší kasting v dramatickom seriáli a Westworld zase za špeciálne efekty. Ceny za účinkovanie v ostatnej 42. sezóne SNL si odniesli Dave Chappelle a Melissa McCarthy, ktorí zvíťazili v kategóriách najlepší hosťujúci herec a herečka v komediálnej sérii.
Po štyri ceny si odniesli tri projekty, a to dokumentárna snímka 13th (2016), animovaný seriál Samurai Jack (2001 - 2017) a miniséria Jedna noc (2016). Trojo ocenení získali zase seriály Príbeh služobníčky (2017), Viceprezident(ka) (2012), miniséria Veľké malé klamstvá (2017), súťažná reality šou RuPaul's Drag Race (2009) a televízny muzikál Hairspray Live! (2016). Cenu pre najlepšieho hosťujúceho herca v dramatickej sérii si odniesol Gerald McRaney, ktorý stvárnil lekára Nathana Katowského v seriáli This Is Us (2016). V ženskej kategórii trofej získala Alexis Bledel za stvárenenie Ofglen v spomínanom projekte Príbeh služobníčky.
Odovzdávanie Creative Arts Emmy Awards sa uskutočnilo počas dvoch ceremoniálov, v sobotu aj v nedeľu, v Microsoft Theater v Los Angeles. Sobotňajšie udeľovanie otvoril herec Tom Hanks, ktorý bol rovnako ako Dave Chappelle nominovaný na cenu pre najlepšieho herca v komediálnej sérii. Nedeľňajší slávnostný večer mal pôvodne moderovať Hank Azaria, ten však musel pre hurikán Irma vycestovať na Floridu a pomôcť svojej matke s evakuáciou.
Nominácie v 69. ročníku udeľovania televíznych cien Primetime Emmy, ktorých súčasťou sú aj Creative Arts Emmy Awards, oznámili 13. júla. Nominovaných predstavili herečka Anna Chlumsky a herec Shemar Moore. Primetime Emmy Awards rozdajú 17. septembra v Microsoft Theater v Los Angeles. Slávnostným večerom bude sprevádzať moderátor a komik Stephen Colbert.


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.