11. 9. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
                  
Španielska polícia urobila raziu v redakcii katalánskeho miestneho týždenníka kvôli podozreniu z účasti na príprave tlačovín na referendum o nezávislosti Katalánska. Raziu odsúdil katalánsky premiér Carles Puigdemont, ktorý v pondelok vyzval na demonštráciu nezávislosti od Španielska.
Hlasovanie plánuje regionálna vláda 1. októbra, ale Madrid sa mu snaží zabrániť a Ústavný súd už vyhlásil referendum za neústavné. Dokonca aj väčšina katalánčanov považuje plebiscit za nezákonné, ako to dokazuje prieskum, ktorý v nedeľu uviedol denník El País.

Zdroj: CT TXT

Predvolebné rozpravy s lídrami strán a hnutí v českých parlamentných voľbách pripravuje verejnoprávna Česká televízia, Český rozhlas a súkromné médiá. Blesk.cz má tiež vlastnú diskusiu a tiež sa pripravuje aj Seznam.cz. To vyplýva z informácií od spoločností.
Hlavným bodom predvolebného vysielania Českej televízie bude séria 14 deväťdesiatminútových rozhovorov s kandidátmi politických strán vybraných na základe prieskumov ich volebného potenciálu od 15. septembra do 16. októbra. Diskusie, ktoré sa zameriavajú na témy a problémy rezonujúce v dnešnej spoločnosti, budú vysielané na CT24 každý pondelok, stredu a piatok o 20:00.
Priestor v ČT dostanú aj zástupcovia strán, ktorí sa nedostanú do večerných debát ČT24 v programe Politické spektrum. Okrem toho sekcia Podujatia a pripomienky ponúkne každý týždeň rozhovory s vedúcimi predstaviteľmi všetkých kandidátskych subjektov. Maratón prezidentských volieb vyvrcholí v predvečer volieb vo štvrtok 19. októbra v dvojhodinovej Superdebate predsedov strán či národných lídrov. Výsledky volieb oznámi ČT vo veľkom volebnom štúdiu.

Copyright ČTK ©2017