6. 11. 2017

FPD MEDIA KUPUJE DENNÍK NOVÝ ČAS

FPD MEDIA KUPUJE DENNÍK NOVÝ ČAS

Spoločnosť FPD Media patriaca do skupiny FPD sa stane 100-percentným vlastníkom spoločnosti, ktorá vlastní denník Nový Čas, portál cas.sk a videoportál tivi.sk. "FPD Media sa na transakcii dohodla s vydavateľstvom Ringier Axel Springer Media, zavŕšenie je podmienené splnením odkladacích podmienok," informoval TASR mediálny zástupca spoločnosti FPD Group Richard Fides.
      Spoločnosť FPD Media zároveň pristúpi ku konsolidácii svojich mediálnych aktív – mesačníka Break a Žilinského večerníka. Konateľ Peter Šveda v tejto súvislosti uviedol, že mediálny trh na Slovensku smeruje k postupnej konsolidácii. "Predpokladáme, že v priebehu niekoľkých rokov sa počet vydavateľstiev a mediálnych domov na Slovensku zníži. Akvizíciu denníka Nový Čas a ďalších médií vnímame z tohto pohľadu ako jedinečnú investičnú príležitosť," uviedol Šveda.
      Hlavným cieľom pre nového vlastníka je udržať denník Nový Čas na pozícii trhovej jednotky s výrazným náskokom pred ďalšími titulmi. Ambíciou FPD Media je tiež zefektívniť negociačný priestor pre vyjednávanie inzertných príjmov voči mediálnym agentúram a priamym klientom.
      Nový vlastník avizuje ďalšie posilnenie manažmentu, zodpovedného za riadenie mediálnych investícií spoločnosti FPD Media.
      Tá patrí do skupiny FPD Group, ktorej vlastníkom je Anton Siekel.


Copyright TASR ©2017