7. 11. 2017

RTVS NEWS


RTVS NEWS

Rádio Devín má nového šéfdramaturga. Stal sa ním Peter Janků, ktorý vystriedal Evu Reiselovú. Oznámila to hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
      "Je to pre mňa profesionálna výzva a zároveň dôvera vedenia RTVS uplatniť moje skúsenosti z oblasti umenia, kultúry a médií. Mám záujem prehĺbiť povedomie o Rádiu Devín ako o odborne akceptovanej kultúrnej, hodnotovej a umeleckej značke," uviedol nový šéfdramaturg.
      Peter Janků pôsobil v Štátnej opere v Banskej Bystrici. Pracoval aj ako reportér Lampárne v TV Markíza, v relácii TA3 Čierny Peter aj v publicistickej relácii STV Reportéri, v ktorej bol neskôr tiež dramaturgom.
      V Slovenskej televízii pracoval aj ako autor, režisér a dramaturg relácie Hlas Európy. V Slovenskom národnom divadle pôsobil na poste riaditeľa Umelecko-dekoračných dielní. Okrem toho je scénografom, dramatikom, dramaturgom a pesničkárom v slobodnom povolaní.
      Na svojom konte má niekoľko cien za najlepšiu scénografiu a novinárskych cien za najlepšiu reportáž v elektronických médiách. Je víťazom súťaže Dráma 2010 za najlepšiu divadelnú hru a v rovnakej kategórii získal v roku 2011 Cenu Slovenského rozhlasu. Napísal a režíroval niekoľko dramatických a rozhlasových hier.

Copyright TASR ©2017