6. 11. 2017

Volebné vydanie O 5 minút 12 bolo najsledovanejším v tomto roku

Volebné vydanie O 5 minút 12 bolo 
najsledovanejším v tomto roku

Volebné štúdio, ktoré Jednotka vysielala v nedeľu (5.11.) od 07.30 h, si nenechalo ujsť 132.000 divákov v cieľovej skupine 12+ s podielom na trhu 23,3%. Počas hodinového vysielania verejnoprávna televízia priniesla analýzy výsledkov ako i prvé reakcie predsedov VÚC z ich volebných centrál. Jednotka patrila k najsledovanejším aj napoludnie. Mimoriadne vydanie O 5 minút 12 si pozrelo 397.000 divákov s podielom na trhu 27,7% (cieľová skupina 12+). Ide o najvyššie hodnoty sledovanosti tejto diskusnej relácie od začiatku roka. RTVS sprostredkovala naživo rozhovory s novozvolenými predsedami VÚC a k výsledkom volieb sa vyjadrili tiež predstavitelia koaličných a opozičných strán. „Sme veľmi radi, že diváci ocenili systémový prístup RTVS k pokrytiu volieb do samosprávnych krajov svojou priazňou, pretože počas nedele rána a poludnia do 13:30 sme boli jednotkou na trhu. Všetky naše relácie a programy či už diskusné alebo vzdelávacie mali nadštandardnú sledovanosť a počúvanosť,“ poznamenal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.
RTVS mapovala podrobne priebeh volieb v mimoriadnych spravodajských reláciách a v rozhlasovom vysielaní aj v rozšírených vydaniach Rádiožurnálu.
„Voľby do samosprávnych krajov ukázali, že tím spravodajstva RTVS dokáže naprieč celým Slovenskom na vysokej úrovni napĺňať úlohu verejnoprávnosti pre široký okruh divákov. Potvrdilo sa, že verejnosť siaha po objektívnom a vyváženom spracovaní udalostí, ktoré sme zachytili okrem správ v mimoriadnych reláciách v správnom čase a na správnom mieste,“ dodal vedúci odboru televízneho spravodajstva Boris Chmel.