9. 11. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Spoločnosť Z+M Press zavŕšila v októbri kúpu spoločnosti regionPress a stala sa jej jediným majiteľom. Spoločnosť to oznámila v štvrtok s tým, že kúpou rozširuje svoje podnikateľské aktivity na Slovensku. Hodnotu transakcie nezverejnila.
      Vlastníkom regionPress, ktorý prevádzkuje sieť regionálnych schránkových novín, bol v minulosti poslanec Národnej rady SR a líder opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič. Firmu prebrala v roku 2010 jeho manželka Pavlína Matovičová. Nový vlastník, za ktorým sú českí podnikatelia David Ševčík a Martin Bednář, vyhlásil, že regionPress bude po zmene majiteľa apolitickou spoločnosťou.
      „Jedným zo základných princípov nášho fungovania je, že odmietame aktívne spájanie sa s politikmi a politickými stranami,“ uviedol konateľ Z+M Press David Ševčík. Chce primárne ťažiť z fungujúcej štruktúry spoločnosti regionPress a skúseností jej doterajších zamestnancov. „Práve vďaka nim sa regionPress dopracoval k dominantnej pozícii na trhu. Firmu totiž tvoria predovšetkým kvalitní ľudia a verím, že spolu s nimi ju dokážeme posunúť ešte ďalej vpred,“ dodal Ševčík.
      Igor Matovič potvrdil predaj spoločnosti. Na budúci týždeň bude mať aj s manželkou k tejto veci osobitnú tlačovú konferenciu.
      Vydavateľská spoločnosť regionPress je najväčším regionálnym vydavateľom na Slovensku. Do jej základného portfólia patrí celkovo 36 regionálnych týždenníkov so súvislým pokrytím Slovenska a distribúciou bezplatne do viac ako 1,5 milióna domácností v SR. Tituly vychádzajú v týždennej periodicite.
      Materskou spoločnosťou Z+M Press je Z+M servis, a.s. Na trhu pôsobí od roku 2000 a špecializuje sa na poskytovanie služieb a dodávky produktov v oblasti tlačového prostredia nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v Poľsku a Maďarsku. V súčasnej dobe zamestnáva viac ako 1200 ľudí. Hlavné sídlo firmy, vrátane kompletnej výroby a skladov, je v Ostrave. Pobočky má v Brne, Prahe, Čadci a v Bratislave.

Copyright TASR ©2017