12. 1. 2018

N. Blahová: Stanovisko ku krivým obvineniam 

N. Blahová: 
Stanovisko ku krivým obvineniam 

Poslankyňa strany Sloboda a Solidarita Natália Blahová, ktorá sa dlhodobo zaoberá ochranou práv detí, dnes v obci Jakubov pomáhala nešťastnej matke domôcť sa spravodlivosti a naplniť súdne rozhodnutie, podľa ktorého mala matka stráviť víkend so svojou dcérou. Otec, ktorý sa odmietol tomuto súdnemu rozhodnutiu podriadiť a dcéru odovzdať, vyvolal nechutný a najmä poľutovaniahodný konflikt, a to priamo pred očami maloletej.
      Matka mala skúsenosť s agresivitou otca a starého otca, ktorý je starostom obce Jakubov, preto si pozvala ako morálnu podporu poslankyňu Blahovú. Policajti situáciu na mieste nedokázali riešiť. Matka podala v tejto súvislosti trestné oznámenie na otca a starého otca maloletej za zadržiavanie dieťaťa a absolútne odopieranie styku s matkou.
      Osobitne trápnu úlohu v tejto závažnej veci zohrala takzvaná detská ombudsmanka Tomanová. Tá miesto toho, aby chránila práva dieťaťa a zákon, znova si rieši svoje osobné politické stigmy a vybavuje si účty so svojimi oponentmi. Medzi nich nesporne patrí aj poslankyňa SaS Natália Blahová, ktorá kritizuje Tomanovú napríklad za jej bezprecedentné zľahčovanie situácie detí v centre Čistý deň a nadŕžanie tamojšiemu manažmentu, ktorý kryl ich sexuálne zneužívanie. Takzvaná detská ombudsmanka a bývalá ministerka práce za Smer-SD Viera Tomanová je totálnym protipólom človeka, ktorý má v mene štátu a spoločnosti chrániť práva detí. Jej tvrdenia, že sa Natália Blahová mohla zúčastniť na únose dieťaťa, sú bezohľadným prekrúteným pravdy a budú mať právnu dohru.
      Odporúčame zástupcom médií, aby sa obrátili na hovorcu Policajného zboru SR, ktorý potvrdí, že trestné konanie je vedené práve proti otcovi maloletej a Úrad komisárky pre deti bol o tom informovaný.

TASR informovala poslankyňa NR SR Natália Blahová.