26. 3. 2018

List rodičov Kuciaka a Kušnírovej

List rodičov Kuciaka a Kušnírovej


Dobrý večer !

Na úvod sa vám všetkým chcem poďakovať za to, že ste dnes prišli. Je to veľmi dôležité. Hlavne pre nás, pre naše rodiny. Ďakujeme vám, že nás v tom nenecháte. Že ako my a naše rodiny ani vy nedôverujete tejto ,,novej“ vláde, na ktorej v podstate nič nové nie je. Len si pár ľudí vymenilo stoličky, prezlieklo kabáty a predstavenie pokračuje ďalej.

Keď sa mňa alebo niekoho z rodiny pýtajú, či veríme, že to, čo sa stalo, bude niekedy vyšetrené, len smútiac pokrútime hlavou. My by sme to chceli, veľmi. Ale ako môžu to, čo sa Jankovi a Martinke stalo, vyšetrovať ľudia, o ktorých Janko písal? Neraz o nich písal. O tom ako podnikajú, o ich kontaktoch a napojeniach na slovenských ,,podnikateľov“, o tom, čo všetko sa im už ,,prepieklo“ a podobne. Stačí si pozrieť Jankove články. Stále sa tam opakujú podobné mená. A títo ľudia majú mať vážny záujem o objasnenie toho čo sa im stalo? Neveríme tomu. Neveríme im. Neveríme policajnému prezidentovi. Veríme však, že pár čestných ľudí sa nájde všade a veríme, že sa títo ľudia prestanú báť postaviť sa zlu.

My nechceme poburovať ľudí, robiť prevraty ani hádzať kocky. My nechceme žiadne násilie, to by sa Jankovi ani Martinke nepáčilo a my chceme urobiť niečo, čo robili oni. Slušne a spravodlivo nastavovať zrkadlo. Zlo, nenávisť či násilie nikdy nič dobré nepriniesli, to my všetci vieme. Preto, prosím, spolu s nami slušne, nenásilne a pokojne ukážme, že je aj iná cesta. Tá lepšia a spravodlivejšia.