27. 3. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú mikroblogovaciu sieť, oznámila, že zakáže alebo obmedzí reklamy súvisiace s kryptomenami v snahe zasiahnuť proti podvodom. Nové pravidlá spoločnosti Twitter zakazujú reklamu na primárnu ponuku mincí, keď začínajúce firmy vydávajú menu, ktorá sa môže použiť na nákup ich služieb. Reklama búrz s kryptomenami bude obmedzená a možná bude iba v prípade verejných obchodných spoločností.
Tento krok firmy nasleduje po tom, ako podobné opatrenia tento rok prijali spoločnosti Facebook a Google. Twitter uviedol, že nové pravidlá začne zavádzať od utorka a približne v priebehu mesiaca budú platiť pre všetku reklamu.

V Indii zabili dvoch novinárov. Mimovládna organizácia Reportéri bez hraníc v utorok uviedla, že Navin Nischal zomrel v nedeľu večer po tom, ako SUV narazilo do motorky, na ktorej sedel aj jeho kolega. Polícia už zatkla vodiča auta, ktorým bol bývalý najvyšší predstaviteľ dediny vo východnom štáte Bihár. Ten sa s Nischalom v deň jeho úmrtia pohádal.
Reportér Sandíp Šarma zomrel v pondelok v štáte Madhjapradéš. Zaoberal sa ilegálnou ťažbou piesku v regióne. Videozáznam zobrazuje, ako nákladné auto vrazilo do novinára na motocykli a ušlo z miesta činu. V tomto prípade zatiaľ nikoho nezadržali.
Reportéri bez hraníc a tiež rodinní príslušníci oboch obetí považujú útoky za úmyselné.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.