12. 7. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká spoločnosť Comcast vystupňovala boj o prevzatie britskej platenej televízie Sky, keď zvýšila svoju ponuku na firmu na 26 miliárd libier. Prekonala tak konkurenčnú ponuku 24,5 miliardy firmy 21st Century Fox podnikateľa Ruperta Murdocha.

Zdroj: BBC

Nemecký Spolkový súdny dvor (BGH) vo štvrtok rozhodol, že rodičia zosnulého 15-ročného dievčaťa majú právo na prístup na jej profil na sociálnej sieti Facebook. Zdedili totiž právo na dáta zo sociálnych médií, rovnako ako k jej denníkom či listom, informuje agentúra AP.
Štvrtkový rozsudok ruší predchádzajúci verdikt Vrchného krajinského súdu v Berlíne, ktorý rozhodol, že nemecké zákony o ochrane osobných údajov stoja nad rodičovskými právami.
Rodičia dievčaťa sa súdili o prístup k jej profilu na Facebooku po tom, čo ich dcéra zahynula v Berlíne v roku 2012 po tom, čo ju zachytila súprava metra. Chcú vedieť, či to bola nehoda, alebo išlo o samovraždu.
Spoločnosť Facebook nechcela rodičom povoliť prístup k profilu ich mŕtvej dcéry, odvolávajúc sa na ochranu osobných údajov.


Copyright © TASR 2018