15. 4. 2019

SLOVAK MEDIA LAW NEWS

SLOVAK MEDIA LAW NEWS

Pravidlá volebnej kampane v online priestore nie sú vždy jasné a je potrebná legislatívna úprava. Zhodli sa na tom zástupcovia parlamentných politických strán a štátnej správy. V pondelok po rokovaní za okrúhlym stolom o tom informoval predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS).
"Zhodli sme sa na tom, že dnešná doba prináša nové fenomény, na ktoré je štátna komisia krátka," skonštatoval s tým, že je ťažké kontrolovať online priestor a stanoviť prípadné sankcie.
Danko podotkol, že sa za okrúhlym stolom zhodli aj na tom, že zákon je potrebné pripraviť odborne a za pomoci vlády. "Oslovím predsedu vlády, aby podnikol všetky právne kroky, aby inicioval novú legislatívu, ktorá takéto trendy postihne," avizoval s tým, že mu predloží aj postrehy a podnety, ktoré priniesli jednotlivé strany na rokovaní.
Za otázne považuje okrem iného aj mieru postihov v tejto oblasti, "či ísť až po trestnoprávnu zodpovednosť, alebo zbavenie funkcie". Pokiaľ sú vyhlásené voľby, mali by podľa jeho slov platiť rovnaké podmienky pre všetkých.

Copyright © TASR 2019