17. 4. 2019

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vo Váhu pri Kolárove našli časť zbrane, ktorou mohli zavraždiť novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Informuje o tom portál televízie Markíza tvnoviny.sk. Záchranári z Komplexnej centrálnej záchrannej služby údajne našli hlaveň. Polícia takisto údajne našla aj zbraň, ktorou mali zabiť Petra Molnára. "Miesta, kde by sa mali zbrane nachádzať, ukázal policajtom pred pár dňami Miroslav Marček. Ten sa údajne priznal aj k streľbe na podnikateľa z Kolárova Petra Molnára, aj k usmrteniu novinára a jeho snúbenice," informuje portál. Časť zbrane z Váhu aj zbraň z Malého Dunaja vzali na expertízu.
Zbraň, ktorou mali zabiť Molnára, našli podľa informácií Markízy príslušníci špeciálnej jednotky - Lynx commanda. Bolo to ešte v utorok neskoro popoludní. Ležala v Malom Dunaji. "Má to byť práve tá, ktorou Miroslav Marček vystrelil na Petra Molnára. Zistili sme, že nájdená pištoľ má byť nemeckej výroby," uvádza sa na stránke s tým, že podnikateľ mal v hlave dve rany. Stalo sa to pred tromi rokmi v Kolárove v jeho rodinnom dome.
Vo Váhu pri Kolárove zase pátrali záchranári z Komplexnej centrálnej záchrannej služby. Z vody vytiahli časť zbrane, údajne hlaveň. "Či však ide o súčasť vražedného nástroja, ktorý bol použitý pri vražde novinára a jeho snúbenice, zatiaľ jasné nie je. Tieto zistenia však naznačujú, že zbraň zrejme predtým, ako ju odhodili, rozobrali," informuje portál. Pátranie na Váhu pritom podľa Markízy komplikuje silný prúd a piesčité dno.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.