29. 10. 2019

MEDIA NEWS


 MEDIA NEWS



Spoločnosť Alphabet, ktorá je materskou firmou Googlu, dosiahla v treťom kvartáli zisk vo výške 7,1 mld. USD, alebo 10,12 USD na akciu. Zisk bol výrazne nižší než odhad analytikov oslovených v prieskume spoločnosti FactSet, ktorí ho v priemere očakávali vo výške 8,7 mld. USD. Tržby spoločnosti však v sledovanom období vzrástli o 20 % na 40,5 mld. USD, čo mierne prekonalo očakávania Wall Streetu.
Alphabet získava väčšinu príjmov predajom cielenej reklamy na internete. Príjmy z reklamy v sledovanom období vzrástli o 17 % na 33,9 mld. USD. Investori pozorne sledujú aj rast firmy v segmente cloudových služieb. V kategórii „iné príjmy“, kam Google zaraďuje okrem cloudu aj predaj hardwéru alebo nákupy prostredníctvom svojich aplikácií, tržby vzrástli na 6,4 mld. USD z vlaňajších 4,6 mld. USD.


Austrálska komisia pre hospodársku súťaž a ochranu spotrebiteľov (ACCC) ženie pred súd spoločnosť Google, ktorá podľa nej porušila spotrebiteľské práva. Gigant údajne používateľov systému Android zavádzal o spôsobe využívania údajov o ich polohe. Zástupcovia ACCC v utorok vyhlásili, že Google zhromažďoval informácie o mieste pobytu používateľov aj po tom, ako si ľudia vypli túto funkciu v nastavení polohy.
Komisia začala konanie na Federálnom súde. Uviedla, že Google porušil práva prostredníctvom niekoľkých vyhlásení na displejoch počas nastavenia Google účtu používateľmi Androidu v mobilných telefónoch.
Predstavitelia spoločnosti Google v súčasnosti preverujú obvinenia.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Spoločnosť WarnerMedia a spoločnosť Ole Communications sa dohodli na odkúpení jej menšinového podielu vo firme HBO Ole Partners, ktorá je spoločným podnikom WarnerMedia a Ole Communications. Po ukončení transakcie sa spoločnosť stane 100% vlastníkom všetkých služieb HBO, MAX, Cinemax a HBO Go v španielsky hovoriacich krajinách Latinskej Ameriky a Karibiku. Transakcia nemá vplyv na vlastnícku štruktúru firmy HBO Brasil Partners, ďalšieho spoločného podniku spoločnosti HBO v Brazílii. Spoločnosti WarnerMedia aj Ole Communications budú v Latinskej Amerike aj naďalej ponúkať svoje základné televízne kanály. Podľa očakávaní by k dokončeniu transakcie malo dôjsť po získaní súhlasu od orgánov štátneho dozoru. Po dokončení transakcie bude firmu HBO Ole Partners riadiť Gerhard Zeiler, finančný riaditeľ spoločnosti WarnerMedia a prezident firmy WarnerMedia International Networks.
"Sme radi, že môžeme byť vlastníkmi všetkých partnerských služieb HBO Ole Partners, ktoré zahŕňajú špičkové predplatené televízne kanály v celom regióne. Táto akvizícia nám umožní ponúknuť jazykovo lokalizované verzie novej streamovacej služby HBO Max zákazníkom v španielsky hovoriacich krajinách Latinskej Ameriky a Karibiku," povedal Zeiler. "Mali sme možnosť odkúpiť aj brazílsku pobočku, ale zatiaľ sme sa rozhodli túto ponuku nevyužiť. Ako sme už uviedli, priama investícia v Brazílii pre nás v súčasnej dobe nie je atraktívna vzhľadom na neistotu panujúcu okolo regulácie televíznych služieb v Brazílii. Podporujeme prebiehajúce snahy o zmenu zákona SEAC, tak, aby mediálny priemysel v Brazílii dostal jasný a predvídateľný regulačný rámec, ktorý by podporil investície a inovácie v tejto oblasti. Sme optimistickí a veríme, že sa to podarí."
"WarnerMedia je našim skvelým partnerom v Latinskej Amerike a sme hrdí na to, že sa nám spoločne podarilo vybudovať sieť značkových služieb HBO v tomto regióne," povedal Enrique Cusco, prezident a generálny riaditeľ firmy Ole Communications. "Sme radi, že aj naďalej budeme môcť na trhu ponúkať skvelé portfólio našich základných kanálov, vrátane kanálov Warner Channel, A + E Networks Latin America, NBCUniversal International Networks Spanish Latin America a Sony Pictures Entertainment."
WarnerMedia a Ole Communications priniesli ponuku programov HBO do tohto regiónu už v roku 1991, keď založili spoločný podnik HBO Ole Partners a v rovnakom roku spustili prémiové HBO kanály v španielčine. V roku 1994 bola ponuka kanálov HBO rozšírená aj o portugalskú jazykovú verziu, ktorá bola spustená v Brazílii.
O službe HBO Max
HBO Max je nová streamovacie služba, ktorá ponúka špičkové relácie pre každého, od rodín s malými deťmi až po dospelých bez rozdielu veku. Táto nová služba je založená tak aby napĺňala poslanie HBO, ktorým je poskytovať špičkové a cenné služby a exkluzívnu ponuku originálnych relácií predplatiteľom (Max Originals) a tiež to najlepšie z obrovského portfólia programov a archívov spoločnosti WarnerMedia.
O spoločnosti WarnerMedia
WarnerMedia je predná firma pôsobiaca v oblasti médií a zábavy, ktorá vyrába a distribuuje prémiový a obľúbený obsah od rôznych skupín talentovaných spisovateľov a žurnalistov klientom na celom svete prostredníctvom svojich spotrebiteľských značiek ako napríklad: HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT , TBS, truTV, CNN, DC Entertainment, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies a ďalšie. WarnerMedia je súčasťou spoločnosti AT & T Inc. (NYSE: T)
O spoločnosti Ole Communications
Ole Communications je nadnárodná multimediálna spoločnosť a je priekopníkom platených televíznych služieb v Latinskej Amerike. Firma prevádzkuje rad spoločných podnikov, medzi ktoré okrem iného patrí A + E Networks Latin America, NBCUniversal International Networks Spanish Latin America, HBO Brasil Partners, IVC Networks a Playground Americas. Prostredníctvom svojich sesterských spoločností firma predáva platené televízne služby a kanály v Latinskej Amerike, ako sú napríklad A & E, AXN, History, H2, IVC, Lifetime, E! Entertainment, Studio Universal, Sony Channel, SyFy, Telemundo Internacional, Universal TV a Warner Channel. K financovaniu svojich spoločných podnikov a strategických partnerstiev v Latinskej Amerike využíva firma Ole Communications svoju dcérsku spoločnosť VC Medios, ktorá predáva reklamu a poskytuje produkčné, jazykové a vysielacie služby.

Copyright © TASR 2019