27. 10. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Témy a hostia relácie V politike na TA3:


Témy:


Slovenská justícia po odhaleniach z mobilu Mariana Kočnera a podkopaná dôvera v právny štát.


Čo je kresťanské, národné, občianske a vlastenecké, dôjde pred voľbami k spájaniu konzervatívnych strán? Exkluzívne duely lídrov.


Hostia:


Peter Kresák (Most- Híd), poslanec

Marián Kéry (Smer- SD), poslanec

Alojz Baránik (SaS), poslanec

Ján Marosz (OĽANO), poslanec

Igor Matovič (OĽANO), predseda

Marian Kotleba (Kotleba- ĽSNS), predseda

Boris Kollár (Sme rodina), predseda

Štefan Harabin (Vlasť), volebný líder


Reláciu V politike vysiela TA3 27. 10. 2019 o 11:00. Moderuje Anka Žitná.
O 5 minút 12 vysiela RTVS v nedeľu 27. októbra o 11.55 h na Jednotke.
Hostia: predseda NR SR a predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko a predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. 

Témy:
-priebeh aktuálnej schôdze NR SR – hlasovanie o zákonoch, situácia v koalícii a spolupráca s vládou, legislatívne priority v najbližšom období; 
-pozície strán pred voľbami do NR SR; 
-aktuálna politická situácia.
Moderuje Marek Makara.




Moderátor Michal Kovačič si do najbližšieho vydania relácie Na telo pozval politikov z aktuálne dvoch najsilnejších politických zoskupení. Proti sebe sa usadia Miroslav Beblavý z koalície Progresívne Slovensko/SPOLU a poslanec Smeru-SD Erik Tomáš.

Zaujímavú diskusiu sľubujú aj témy, ktoré na hostí Na telo čakajú. Ktokoľvek si totiž už niekoľko dní môže prečítať, ako mal podpredseda parlamentu Martin Glváč údajne komunikovať s Mariánom Kočnerom. Na toho prokurátor tento týždeň podal obžalobu v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Približne štyri mesiace pred parlamentnými voľbami navyše narastá napätie aj medzi koaličnými partnermi. Ako sa to môže premietnuť do schvaľovania zákonov v parlamente? Hrozí, že poslanci neschvália štátny rozpočet?

Na druhej strane politického spektra sa však dejú tiež dôležité veci. Opoziční lídri sa stretli na spoločnom rokovaní, aby sa dohodli na bližšej spolupráci. Čo teda od nich ešte do volieb môžu voliči čakať?

Divákom Na telo ponúkneme aj výsledky exkluzívneho prieskumu, ktorý pre TV Markíza robila agentúra FOCUS. Pýtali sme sa to, čo ľudí najviac zaujíma - preferencie politických strán a hnutí. Ako sa na nich odrazí ohlásený vstup Štefana Harabina do politiky či najnovšie kauzy, ktoré hýbu Slovenskom?

Nielen to sa dozvedia diváci v Na telo už túto nedeľu, 27. októbra 2019, od 13:00 hod.