16. 4. 2021

Matovičove vyjadrenia na adresu médií sú podľa Múdreho neprijateľné, nelíšia sa od Mečiara a Fica

Matovičove vyjadrenia na adresu médií sú podľa Múdreho 


neprijateľné, nelíšia sa od Mečiara a Fica


Spôsob, akým minister financií Igor Matovič (OĽaNO) zaobchádza s novinármi, je neprijateľný a nelíši sa od expremiérov Vladimíra Mečiara a Roberta Fica (Smer-SD). Pre agentúru SITA to v súvislosti s tlačovou besedou Matoviča z 15. apríla skonštatoval člen Medzinárodného tlačového inštitútu (IPI) Pavol Múdry. Zároveň zdôraznil, že podobné spôsoby kritizoval u Mečiara aj Fica, bude ich teda odsudzovať aj pri Matovičovi.

„Tlačovú besedu ešte asi nezačal načas, často s hodinovým meškaním, atakovaním a znevažovaním médií a konkrétnych novinárov jeho vystúpenia priam hýria, pred novinármi uteká,“ skonštatoval Múdry. Zároveň uviedol, že ak takýto prístup predstavuje naplnenie Matovičových predvolebných sľubov, tak zlyhal na celej čiare. „Médiá a novinári by mali konať, a to spoločne,“ zdôraznil s tým, že médiá by mali dať ministrovi financií na vedomie, že takéto spôsoby neakceptujú a ukázať mu, že bez médií bude ťažko oslovovať občanov - voličov. Múdry dodal, že sa čuduje koaličným partnerom Matoviča, že nevidia či necítia, že takým, nimi tolerovaným mediálnym správaním, ich tiež sťahuje na svoju úroveň.

Expremiér a minister financií na tlačovej konferencii vo štvrtok 15. apríla opakovane vyčítal novinárom, že sú v súvislosti s kauzou dovozu ruskej vakcíny Sputnik V neobjektívni a „lynčujú ho“. Zároveň kritizoval aj riaditeľku Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzanu Baťovú a prezidentku Zuzanu Čaputovú.

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.