16. 4. 2021

TV Markíza odvysiela v sobotu priamy prenos z poslednej rozlúčky s britským princom Philipom

 TV Markíza odvysiela v sobotu priamy prenos z


 

poslednej rozlúčky s britským princom Philipom

Mimoriadnou reláciou bude sprevádzať moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová v spoločnosti zaujímavých hostí.


Televízia Markíza v sobotu, 17. apríla 2021 so začiatkom o 15:25 hod., zaraďuje do svojho vysielania mimoriadnu reláciu s názvom Rozlúčka s princom Philipom. V priamom prenose v nej divákom sprostredkuje poslednú rozlúčku s jeho kráľovskou výsosťou princom Philipom, vojvodom z Edinburghu.

"Naživo odvysielame celú oficiálnu časť smútočného sprievodu britskej kráľovskej rodiny na hrade Windsor, vojenské pocty a simultánne tlmočenú zádušnú omšu z Kaplnky svätého Juraja za vojvodu Edinburghu," priblížil Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza.

Mimoriadnou reláciou bude zo štúdia TV Markíza v Záhorskej Bystrici sprevádzať moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová v spoločnosti odborníčky na diplomatický protokol a etiketu Kataríny Strýčkovej a ďalších zaujímavých hostí.

"S našimi hosťami sa pozrieme na život princa Philipa, ktorý po boku kráľovnej Alžbety strávil viac ako 70 rokov. Vrátime sa k jeho návšteve Slovenska v roku 2008, ale zhodnotíme aj vzťahy v kráľovskej rodine a budúcnosť britskej monarchie," dodal Mattyašovský. Stream bude k dispozícii aj návštevníkom spravodajského portálu TVnoviny.sk.

Na smutnú udalosť operatívne reaguje aj streamovacia služba VOYO, ktorej predplatitelia si už v najbližších dňoch budú môcť pozrieť výnimočný dokument s názvom Princ Philip – portrét (Prince Philip: An Extraordinary Life). Do ponuky bude zaradený ako pocta významnému členovi britskej kráľovskej rodiny, ktorý zomrel 9. apríla 2021 vo veku nedožitých sto rokov.