12. 4. 2021

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS





Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis nariadil, aby polícia urýchlene vyšetrila piatkovú vraždu investigatívneho novinára. Giorgos Karaivaz zomrel po tom, ako ho dvaja muži na mopede strelili najmenej šesťkrát pred jeho domom v Aténach. Použili pritom zbraň s tlmičom.
Hovorkyňa vlády vyhlásila, že "smrť všetkých šokovala". Organizácie podporujúce slobodu médií uviedli, že polícia musí zistiť, či smrť súvisela s prácou známeho novinára, ktorý sa zaujímal o organizovaný zločin a korupciu.
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová označila vraždu za "ohavnú a zbabelú" a dožaduje sa spravodlivosti.
Predseda Európskeho parlamentu David Sassoli na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že ho správa o vražde "zničila".
BBC uvádza, že naposledy spôsobila takéto reakcie vražda slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vo februári 2018.


©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Euronews | LinkedIn

Bieloruské ministerstvo informácií zastavilo vysielanie spravodajskej televízie Euronews na území Bieloruska. Informovala o tom v pondelok na svojej webovej stránke s vysvetlením, že Euronews sa skončila platnosť povolenia na vysielanie na území Bieloruskej republiky. Bieloruská spoločnosť Beltelecom, ktorá je najväčším poskytovateľom internetových služieb a televízie v krajine, potvrdila ukončenie vysielania televízneho kanálu Euronews, a to od pondelka rána. Euronews je spravodajský kanál, ktorý vysiela spravodajstvo, reportáže a komentáre vo viacerých jazykoch. Založený bol 1. januára 1993. Káblové, satelitné a pozemné vysielanie siete Euronews v roku 2009 pokrylo viac ako 294 miliónov domácností v 150 krajinách v Európe, Afrike, Ázii, Austrálii, Amerike a na Strednom východe. Spravodajský portál TUT.by súčasne informoval, že od pondelka začína v Bielorusku vysielať televízny kanál Pobeda (Víťazstvo). Ide o ruský televízny projekt o Veľkej vlasteneckej vojne. Vlani, pri príležitosti 75. výročia konca druhej svetovej vojny, ho spustil Prvý kanál ruskej televízie. V programe kanála sú sovietske a ruské vojnové filmy, seriály s vojenskou a vojnovou tematikou a dokumenty o vojne.

 

Copyright © TASR 2021