22. 11. 2021

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS


Telecom Italia SpA


Americká investičná spoločnosť KKR & Co. predložila ponuku na kompletné prevzatie skupiny Telecom Italia. Cieľom je reštrukturalizácia problémovej talianskej telekomunikačnej firmy, ktorej trhová hodnota počas uplynulých 5 rokov klesla približne o polovicu, uviedla agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené so záležitosťou.
KKR plánuje oddeliť pevnú sieť od zvyšku skupiny, aby získala solídne tržby z regulovaných cien, uviedli zdroje pod podmienkou, že zostanú v anonymite, keďže ponuka nebola zverejnená.
Správna rada Telecom Italia na čele s jej šéfom Salvatorem Rossim sa stretne v nedeľu popoludní, aby prehodnotila predbežnú ponuku KKR. Pevná sieť je najhodnotnejším aktívom skupiny, ktorý je tiež hlavným cieľom KKR. Akcie Telecom Italia sa tento rok oslabili o viac než 8 % a trhová hodnota skupiny klesla na 7,4 miliardy eur.
Agentúra Bloomberg už skôr tento mesiac priniesla správu, že KKR uvažuje o prevzatí optickej divízie Telecom Italia, FiberCop, v ktorej minulý rok získala podiel 37,5 % za 1,8 miliardy eur.
Výkonný riaditeľ Telecom Italia Luigi Gubitosi je pod rastúcim tlakom najväčšieho akcionára skupiny, ktorým je francúzsky mediálny konglomerát Vivendi SE. Koncern nie je spokojný s výsledkami skupiny, ktorej akcie počas uplynulých 5 rokov padli približne o 50 %.

Copyright © TASR 2021



Njemački novinar pomagao migrantima da iz BiH prijeđu u RH, uhićen je -  www.vecernji.ba 

Chorvátska polícia oznámila, že na krátky čas zadržala nemeckého reportéra pre nelegálny vstup na územie krajiny zo susednej Bosny so skupinou migrantov. Polícia vo vyhlásení uviedla, že súd dal 44-ročnému nemeckému občanovi pokutu 500 eur. Občana Nemecka a siedmich migrantov zadržali v sobotu v dedine Cetingrad pri hraniciach s Bosnou, konštatuje vyhlásenie. Nijaké ďalšie informácie o nemeckom občanovi neboli známe. Chorvátski policajti uviedli, že im povedal, že je reportér.
Súd občanovi Nemecka uložil pokutu pre nelegálny vstup do Chorvátska, ale neakceptoval obvinenie zo strany polície, že muž pomáhal migrantom pri prechode hraníc. Polícia sa vyjadrila, že sa proti rozhodnutiu súdu odvolá. Skupina migrantov, ktorú zadržali spolu s nemeckým občanom, požiadala o udelenie azylu v Chorvátsku, informovala polícia.

 

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.