7. 5. 2015

K vyjadreniam prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky JUDr. Jána Šantu, PhD.

K vyjadreniam prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej 
prokuratúry Slovenskej republiky JUDr. Jána Šantu, PhD.


K vyjadreniam prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR JUDr. Jána Šantu, PhD., publikovaných v Denníku N dňa 7. 5. 2015, kde uvádza, že k vyšetrovaniu vo veci Váhostavu nemôže poskytovať informácie preto, že si to neželá generálny prokurátor, uvádzam, že tieto tvrdenia sú alibistické a klamlivé. O priebehu vyšetrovania v tejto veci generálny prokurátor komunikuje výlučne so špeciálnym prokurátorom, pretože iný postup podľa Trestného zákona nie je možný.
S JUDr. Šantom, PhD., som vo veci Váhostavu doposiaľ nekomunikoval, a preto nemôže byť ani pravdou, aby som mu zakázal poskytovať informácie v intenciách, v ktorých mu to dovoľuje Trestný poriadok. Moje vyjadrenie v celom rozsahu potvrdil i špeciálny prokurátor, ktorý ho žiadnym spôsobom neupozornil o možnosti informovania v tejto kauze.
Zároveň dodávam, že na novinárske otázky v trestnej veci Váhostavu odpovedal a odpovedá dozorový prokurátor JUDr. Ján Šanta, PhD., prostredníctvom hovorkyne Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR, čo dokumentujú výstupy Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR zaznamenané v médiách a v internej databáze Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky."
JUDr. Jaromír Čižnár Generálny prokurátor Slovenskej republiky