6. 5. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Autori amerického animovaného seriálu Simpsonovci plánujú predĺžiť pokračovanie tohto satirického programu najmenej o dve ďalšie série. Televízna spoločnosť Fox uviedla, že pôjde už o jeho 27. a 28. sériu, pričom celkový počet dielov tak dosiahne číslo 625, informovala dnes agentúra AP.
Príbeh rodiny Simpsonovcov a ďalších obyvateľov fiktívneho mesta Springfield je najdlhšie vysielaným kresleným programom na svete. Mnohými cenami ovenčený seriál, ktorý sa dočkal aj celovečerného filmu, je komerčne úspešným podnikom zahŕňajúcim predaj predmetov a videohier či prevádzkovanie zábavných parkov.
Seriál paroduje americkú kultúru, spoločnosť, ako aj mnohé črty ľudského konania. Premiéra jeho prvej časti bola 17. decembra 1989, hoci v podobe krátkeho skeču sa Simpsonovci objavili na televíznych obrazovkách už 19. apríla 1987. Obľúbený program dostal v roku 2000 svoju hviezdu aj na Hollywoodskom chodníku slávy.

Copyright © TASR 2015

Americký scenárista, režisér a producent Joss Whedon si krátko po tom, ako sa naňho zniesla vlna kritiky za film Avengers 2: Vek Ultrona (2015), zrušil konto na Twitteri. Päťdesiatročný rodák z New Yorku nekonkretizoval dôvod, pre ktorý sa rozhodol ďalej nepoužívať známu sociálnu a mikroblogovaciu sieť. V poslednom príspevku sa iba poďakoval „všetkým ľuďom, ktorí boli láskaví, zábavní a inšpiratívni“.
To, že režiséra k zrušeniu konta viedla kritika zo strany verejnosti, naznačil na Twitteri napríklad stand-up komik Patton Oswalt. Ten všetkých, ktorí sa navážali do Whedona, prirovnal k členom amerického pravicovo-konzervatívneho politického hnutia Tea Party. „Dobrá práca, ľudia,“ ironicky skonštatoval Oswalt.
Viacerým fanúšikom a fanúšičkám komiksov sa na nových Avengeroch nepáči príbeh. Nespokojní sú aj so zobrazením Quicksilvera, ktorého si zahral Aaron Taylor-Johnson, a Čiernej vdovy v podaní Scarlett Johansson. Sám Whedon sa však nedávno kriticky vyjadril o traileri cudzieho projektu - dobrodružného sci-fi Jurský svet, ktoré uvedú do slovenských kín 11. júna. Video označil za sexistické. Neskôr sa však za svoje slová ospravedlnil.
Joss Whedon je známy ako tvorca viacerých seriálov ako napríklad Buffy, premožiteľka upírov (1997 - 2003), Angel (1999 - 2004), Firefly (2002 - 2003) či Agenti S.H.I.E.L.D. (2013). Ako scenárista spolupracoval tiež na filmoch Toy Story - Boj hračiek (1995) a In Your Eyes (2014). Režíroval aj snímku Avengers: Pomstitelia (2012). Je zakladateľom produkčnej spoločnosti Bellweather Pictures.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.