8. 5. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký scenárista, režisér a producent Joss Whedon poprel, že by si zrušil konto Twitteri pre kritiku filmu Avengers 2: Vek Ultrona (2015), ktorý mnohí označili za sexistický. Päťdesiatročný rodák z New Yorku najprv nechcel konkretizovať dôvod, pre ktorý sa rozhodol ďalej nepoužívať známu sociálnu a mikroblogovaciu sieť. V poslednom príspevku, ktorý zverejnil na Twitteri, sa iba poďakoval „všetkým ľuďom, ktorí boli láskaví, zábavní a inšpiratívni“.
Filmár však v utorok pre portál BuzzFeed uviedol, že kritika zo strany verejnosti nemala podiel na jeho rozhodnutí zrušiť si konto. „Je to nezmysel," skonštatoval v telefonickom rozhovore s tým, že bojovo naladení feministi a feministky ho atakovali odvtedy, ako sa prihlásil na Twitter, a je na to zvyknutý. Pravým dôvodom je vraj to, že sa chce venovať písaniu. „Pomyslel som si, počkať, ak chcem znova začať písať, mal by som si na to nájsť pokojné miesto. A toto bolo to najmenej tiché miesto, na ktorom som kedy bol. Je to akoby ste sa snažili zložiť advokátske skúšky na festivale Coachella. Musím sa na to jednoducho sústrediť! Twitter je návyková vec a viem, že ak by som tam bol prihlásený, musel by som si kontrolovať účet,“ vysvetlil.
Joss Whedon je známy ako tvorca viacerých seriálov ako napríklad Buffy, premožiteľka upírov (1997 - 2003), Angel (1999 - 2004), Firefly (2002 - 2003) či Agenti S.H.I.E.L.D. (2013). Ako scenárista spolupracoval tiež na filmoch Toy Story - Boj hračiek (1995) a In Your Eyes (2014). Režíroval aj snímku Avengers: Pomstitelia (2012). Je zakladateľom produkčnej spoločnosti Bellweather Pictures.

Americká herečka Jennifer Love Hewitt sa neobjaví v pripravovanej jedenástej sezóne kriminálneho seriálu Myšlienky vraha (2005). Informoval o tom portál magazínu Entertainment Weekly, ktorému to potvrdila výkonná producentka projektu Erica Messer. Tridsaťšesťročná rodáčka z Texasu účinkovala v desiatej sérii, kde stvárňovala agentku FBI Kate Callahan. Tá vo finále desiatej sezóny podala výpoveď s tým, že sa chce venovať svojmu nenarodenému dieťaťu.
Podľa Messer je na tom podobne aj samotná Hewitt, ktorá by mala v júli porodiť druhého potomka. „Jennifer chcela mať možnosť dať druhému dieťaťu všetko, čo dala aj prvému,“ vyjadrila sa Messer, podľa ktorej chce herečka voľno, aby mohla byť mamou na plný úväzok. Producentka tiež uviedla, že ak by sa Hewitt rozhodla do seriálu vrátiť, bude mať dvere otvorené.
Jennifer Love Hewitt je známa napríklad zo snímok Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993), Viem, čo ste robili minulé leto (1997), Viem, čo ste robili minulé leto 2 (1998), Príbeh Audrey Hepburnovej (2000), Pred svadbou nie! (2001), Tuxedo (2002), Láska na druhý pokus (2004) alebo Láska a iné trapasy (2005). Venuje sa i spevu, na svojom konte má štyri štúdiové albumy, z ktorých komerčne najúspešnejší je ten štvrtý s názvom BareNaked (2002) so singlami ako BareNaked či Can I Go Now. V roku 2013 sa vydala za herca Briana Hallisaya. Manželia sú kolegami z televízneho seriálu Hriešny zoznam (2012 - 2013), no stretli sa už predtým, pri práci na komediálnej sérii Láska bolí (2011). Pred Hallisayom chodila Hewitt napríklad s hercom a režisérom Alexom Behom alebo kolegom zo seriálu Stratené duše (2005 - 2010) Jamiem Kennedym.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.