4. 5. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Československý filmový zázrak, animovaná tvorba, hrané celovečerné filmy, ale aj cyklická tvorba. To všetko bolo súčasťou titulov minuloročnej televíznej a filmovej produkcie a 28. ročníka bilančnej prehliadky a súťaže českých a slovenských filmov Finále Plzeň.
V súťažnej sekcii českých a slovenských televíznych formátov, v kategórii necyklická tvorba zaujal odbornú porotu projekt, ktorý RTVS priniesla minulý rok, exkluzívne k výročiu Slovenského národného povstania: Mojepovstanie.sk. Koprodukcia RTVS v spolupráci s tvorivým tímom Jonáša Karáseka a Mariky Beňadik Majorovej si odniesol ocenenie a v čase premiéry mimoriadne zarezonoval aj vo vysielaní RTVS. V kategórii cyklická tvorba slovenských televíznych formátov porota ocenila pôvodný dramatický seriál Tajné životy, ktorý vznikal v interných kapacitách RTVS, pod režisérskou taktovou Jána Sebechlebského.
"Čo nás môže tešiť viac, ako medzinárodné ocenenie pôvodnej televíznej, dramatickej tvorby v situácii, keď jasne patrí k prioritám manažmentu RTVS. To, že ocenenie prichádza zo zahraničia, zo susednej Českej republiky, kde je dramatická tvorba veľmi tradičná a vyspelá, je pre mňa obrovským povzbudením do budúcnosti,“ vyjadril radosť z ocenených formátov generálny riaditeľ RTVS, Václav Mika.