4. 11. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Na televízne obrazovky mieri nová skečová šou Od veci. Program bude mať premiéru 4. novembra na Dvojke o 22:45, reprízy budú vysielať pravidelne vo štvrtok o 14:30 a v sobotu o 13:00. Záverečný diel, ktorý venovali Vianociam, budú môcť diváci a diváčky vidieť 23. decembra a v repríze na druhý sviatok vianočný o 13:00.
Tvorcovia projektu vychádzali z improvizovanej rozhlasovej šou Rádia_FM. Novinku obohatili o animácie Ivany Šátekovej, Nade Božič a Romana Gregoričku. S animáciami predelov a zvučiek pomáhal Jonáš Karásek. "Naším cieľom bolo pripraviť reláciu venovanú hlavne mladšiemu spektru divákov, pevne verím, že novej skečovej šou Od veci sa bude dariť aj na televíznej obrazovke," uviedol programový riaditeľ televízie Tibor Búza. "Scenár má dopredu stanovenú príbehovú os. V jednotlivých scénkach sme sa pokúšali dať priestor improvizácii, aj keď niektoré dialógy boli kompletne napísané," objasnil kreatívny producent a scenárista Maroš Hečko.
Skeče nakrúcali na zelenom pozadí a striedajú sa s vystúpeniami Od veci_FM známych z Rádia_FM. "Tieto dva formáty - animovaný a zostrih z rozhlasovej šou zo štúdia, sa vzájomne dopĺňajú, pretože spolu príbehovo súvisia," doplnil Maroš Hečko. V šou sa ako hostia rozhlasovej relácie objavia Lukáš Latinák, komička Lujza, herec Jan Budař či Michal Kaščák. Ako špeciálny hosť sa v úlohe psychoanalytika predstaví Milan Lasica, v šiestej epizóde si zahrá aj generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. Na programe spolupracujú aj Ludwig Bagin, Juraj "Šoko" Tabaček, Stano Staško a Lukáš "Pucho" Puchovský.
"Od veci je pre nás priestor, kde máme šancu povedať, ako humor a srandu vidíme my, naša generácia 'stratených' tridsiatnikov. Väčšina z nás vyrastala na internetovom humore a odstáli sme si svoje na pódiách v stand-up comedy kluboch. Práve toto nové podhubie humoru, ktoré vzniká vďaka komikom, ktorí už nepotrebujú médium, aby oslovili diváka, vypľulo úplne novú poetiku a nový koncept humoru. Od veci je preto aj pokusom otvoriť dvere tomuto humoru do televízie, kde chýbal najmä mladému divákovi," dodal herec a scenárista Tomáš Hudák. Réžiu má na starosti Maja Hriešik.