7. 11. 2015

Zomrela Melissa Mathison

Zomrela Melissa Mathison

Vo veku 65 rokov zomrela americká scenáristka Melissa Mathison. Bývalá manželka Harrisona Forda podľahla v stredu v rodnom Los Angeles rakovine. Smutnú správu potvrdila americkému magazínu Entertainment Weekly sestra zosnulej Melinda Johnson. Na úmrtie už reagoval režisér Steven Spielberg, s ktorým Mathison spolupracovala na kultovej snímke E.T. - Mimozemšťan (1982). "Melissa mala srdce, ktoré žiarilo ušľachtilosťou a láskou a horelo tak jasne ako srdce, ktoré dala E.T.-mu," uviedol.
Melissa Marie Mathison sa narodila 3. júna 1950. Za scenár filmu E.T. - Mimozemšťan, na ktorom sa podieľala aj ako spoluproducentka, ju nominovali na Oscara, Zlatý glóbus i cenu BAFTA. Pracovala tiež na snímkach ako napríklad Čierny žrebec (1979), Zóna súmraku (1983), Indián zo skrinky (1995) či Kundun - Život dalajlámu (1997). So 68-ročným Spielbergom pripravovala aj rodinné fantasy Kamoš Obor, ktoré má naplánovanú slovenskú premiéru na 7. júla 2016. Aktivistka za oslobodenie Tibetu bola v rokoch 1983 až 2004 manželkou spomínaného herca Harrisona Forda, s ktorým má syna Malcolma a dcéru Georgiu.

2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.