24. 8. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Sarah Paulson sa pridala k obsadeniu pripravovanej televíznej antológie Feud. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informoval tvorca seriálu Ryan Murphy. Štyridsaťjedenročná rodáčka z Tampy stvárni už zosnulú herečku Geraldine Page.
Každá sezóna dramatickej antológie prinesie príbeh o konkrétnom mediálne známom konflikte. Prvá séria sa bude zameriavať na zákulisný spor medzi herečkami Joan Crawford a Bette Davis počas nakrúcania ich spoločnej snímky Čo sa vlastne stalo s Baby Jane? (1962). Prvú menovanú stvárni Jessica Lange, v úlohe Davis sa zas predstaví Susan Sarandon. Okrem nich a spomínanej Paulson sa v seriáli objavia aj Alfred Molina ako Robert Aldrich, Catherine Zeta-Jones ako Olivia de Havilland, Stanley Tucci ako Jack L. Warner, Judy Davis ako Hedda Hopper a Dominic Burgess ako Victor Buono. Nakrúcanie sa začne na jeseň, pričom prvá sezóna bude mať osem epizód. Tie uvedie televízia FX na budúci rok. Spomínaný Murphy bude spolu s Bradom Pittom a Dede Gardner výkonným producentom a tiež bude niektoré epizódy režírovať.
Sarah Catharine Paulson je známa najmä z hororovej antológie American Horror Story (2011), pričom v prvej sezóne s podtitulom Murder House stvárnila Billie Dean Howard, v druhej (Asylum) si zahrala Lanu Winters, v tretej (Coven) sa predstavila ako Cordelia Foxx, vo štvrtej (Freak Show) hrala Bette a Dot Tattlerové a v zatiaľ poslednej piatej (Hotel) stvárnila Sally. Predstavila sa aj vo filmoch Po čom ženy túžia (2000), Kašlem na lásku (2003), Serenity (2005), Silvestrovská noc (2011), Martha Marcy May Marlene (2011), Mud (2012), 12 rokov otrokom (2013), Carol (2015), v televíznej snímke Prezidentské voľby (2012) či v prvej sérii kriminálnej antológie American Crime Story s podtitulom The People v. O.J. Simpson (2016). Na konte má dve nominácie na Zlaté glóbusy a šesť na Primetime Emmy.

Britská televízia BBC plánuje v najbližších štyroch rokoch spracovať ďalších sedem drám od anglickej spisovateľky Agathy Christie. Rozhodnutie prišlo po diváckom úspechu minisérie A neostal ani jeden (2015), ktorá je adaptáciou rovnomenného románu známeho aj ako Desať malých černoškov. Projekty vzniknú v spolupráci televíznej stanice BBC One a spoločnosti Agatha Christie Limited, ktorá spravuje knižné a mediálne práva k autorkiným dielam, pričom zatiaľ sú potvrdené adaptácie titulov Ordeal by Innocence (v češtine vyšla ako Zkouška neviny, pozn. red.), Nakoniec príde smrť a Vraždy podľa abecedy.
Prvým dielom, ktoré by sa z ohlásených projektov malo dostať na televízne obrazovky, bude spomínané Ordeal by Innocence. Produkciu zastrešuje spoločnosť Mammoth Screen, pričom do projektu sa zapojí aj Sarah Phelps. Tá pre BBC prepísala autorkinu tvorbu aj pre menovanú minisériu A neostal ani jeden, ako aj pre pripravovanú dvojdielnu adaptáciu poviedky Witness for the Prosecution (v češtine vyšla ako Svědek obžaloby, pozn. red.) s Tobym Jonesom, Andreou Riseborough, Kim Cattrall, Davidom Haigom, Billym Howleom a Monicou Dolan.  

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.