21. 8. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Vzdelávanie v digitálnom marketingu spustí na jeseň IAB Slovakia. Záujmové združenie, ktorého členmi sú najväčší slovenskí online vydavatelia, mediálne agentúry a ďalší významní hráči na digitálnom trhu Slovenska, chce novými kurzmi získať pre digitálne médiá a agentúry viac profesionálov. Prvý Digital Master Course bude zameraný predovšetkým na slovenský online systém a jeho účastníkom umožní porozumieť základným princípom i vzájomným prepojeniam v tejto oblasti. Ako ďalej agentúru SITA informovala výkonná riaditeľka IAB Slovakia Daša Karpelová, štvordňový kurz má osem častí a vyučovať na ňom budú skúsený odborníci z mediálnych agentúr a slovenských médií. „Kurz tak dáva zároveň výnimočnú príležitosť stretnúť sa naživo a offline s profesionálmi, ktorí sú väčšinu svojho pracovného života zastihnuteľní len online. Diskutovať s nimi, konfrontovať svoje skúsenosti a klásť im otázky v priamom prenose face-to-face budú mať možnosť všetci, ktorí sa kurzu zúčastnia," uviedla v tlačovej správe Daša Karpelová. Prvý kurz sa začne 6. októbra a už sa naň dá prihlásiť. Bude sa venovať napríklad vývoju a základom digitálneho marketingu, základným pojmom internetovej reklamy, či plánovaniu kampane.
Pripravenosť uchádzačov na pracovné pozície v oblasti mediálneho plánovania je podľa garanta kurzu Mateja Kolarovského z GroupM slabá. „Vedomosti z vysokých škôl z digital marketingu sú nepostačujúce a vo firme začíname s juniormi častokrát od nuly," cituje tlačová správa Kolarovského. Ten verí, že "kurz sa postupne stane súčasťou vstupnej pečiatky do nového zamestnania a že ušetríme zamestnávateľom čas strávený pri výberových procesoch, ako aj dovzdelávaním už prijatých kandidátov". Sylaby kurzu boli schválené IAB Europe a jeho účastníci po úspešnom absolvovaní záverečného testu získajú certifikát IAB Slovakia. Viac podrobností o kurzoch možno nájsť na webstránke IAB Slovakia http://iabslovakia.sk/kurzy/.
IAB Slovakia (predtým Asociácia internetových médií) vznikla v máji 2005 ako združenie subjektov pôsobiacich na slovenskom internetovom trhu, ktorého hlavným cieľom je zabezpečiť informovanosť o internete a možnostiach jeho využitia ako reklamného média. V súčasnosti má IAB Slovakia 33 členov. IAB Slovakia je členom IAB Europe.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.