9. 9. 2016

Novinárska paľba

Novinárska paľba

Po štvorročnej prestávke obnovil rezort obrany streleckú súťaž pre novinárov s novým názvom Novinárska paľba, ktorú chce odteraz organizovať každoročne. Ako informovala Danka Capáková, hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR, súťaž sa konala vo Vojenskom výcvikovom priestore Turecký vrch. Novinári si zmerali svoje sily v kategóriách streľba z pištole, streľba zo samopalu a v kategórii zameranej na rýchlosť a presnosť streľby. K súťažiacim sa pridal aj minister obrany Peter Gajdoš. „Streleckú súťaž novinárov si pamätám ešte ako vojak a vždy mala dobrú odozvu na strane novinárov aj vojakov. Preto sme sa rozhodli, že ju obnovíme, aby sa zástupcovia médií aj týmto spôsobom mohli oboznámiť s prácou vojakov a nahliadnuť do ich sveta,“ povedal šéf rezortu obrany.
Z novinárov sa dnes vo všetkých troch mužských kategóriách najlepšie darilo Matúšovi Jacovi z RTVS. Najlepšia zo žien v streľbe z pištole bola Katarína Haršányová z Hospodárskych novín. V streľbe zo samopalu dominovala Juliána Bieliková z týždenníka Plus 7 dní a v kategórii rýchlosť a presnosť streľby sa ženskou víťazkou stala Lucia Vitteková z agentúry SITA.
Novinárska paľba nadviazala na súťaž Novinárska muška, ktorú v minulosti organizovalo MO v spolupráci so Slovenským syndikátom novinárov.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.