9. 9. 2016

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Rozhlas a televízia Slovenska spustí pri príležitosti 60. výročia prvého vysielania Slovenskej televízie v nedeľu popoludní na Dvojke deväťdielny publicisticko-dokumentárny cyklus Televízia za dverami.
Jednotlivé časti ukážu prostredníctvom neformálnych rozhovorov počas „prechádzky“ priestormi televízie či súvisiacimi exteriérovými lokalitami konkrétne televízne profesie. Tvorcovia relácie priblížia divákom náplň práce dramaturgov, scénografov, scénických výtvarníkov, kostymérov, kostýmových výtvarníkov, vedúcich výpravy, rekvizitárov, osvetľovačov, maskérov a ďalších ľudí podieľajúcich sa na televíznej výrobe.
Pri sledovaní nového formátu si tiež diváci budú môcť zaspomínať na významné televízne osobnosti a ich televízne diela a budú môcť nazrieť i do „13. archívnej komnaty“, v ktorej tvorcovia cyklu upozornia na dôležité udalosti a prelomové obdobia v histórii Slovenskej televízie.
Reláciou bude divákov sprevádzať dvorný archivár Slovenskej televízie Milan Antonič. Jednotlivé časti Televízie za dverami uvedie Dvojka každú nedeľu po 16. hodine, pričom na dokumentárny cyklus následne nadviaže spin-off o súčasnosti s podtitulom Dvere do televízie.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.