6. 9. 2016

S návrhom na riešenie situácie v RTVS by mal prísť premiér

S návrhom na riešenie situácie v
 RTVS by mal prísť premiér

S návrhom na riešenie situácie v RTVS podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára by mal prísť premiér Robert Fico. „Dohodnúť sa musí Koaličná rada. Nechcem úkolovať premiéra, ale v najhoršom prípade by s návrhom mal prísť premiér,“ vyhlásil dnes na tlačovej besede Bugár. Podľa neho nezáleží na tom, kto príde s návrhom, ale na zmenách sa musí dohodnúť Koaličná rada. „Treba určitú zmenu v RTVS, ale treba vedieť do akej hĺbky a čo,“ dodal.
Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko tvrdí, že návrhy o verejnoprávnom Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS) prinesie vtedy, keď bude mať jeho strana na starosti ministerstvo kultúry alebo samotnú RTVS. Ako povedal v pondelok, "SNS vie ťahať, keby mala ministra kultúry alebo by mala RTVS, vtedy cítim povinnosť ťahať. Dovtedy hovorím, že RTVS radšej nech ostane v režime status quo, akoby sme mali ľuďom brať znova zdroje na prevádzku toho, že znova budeme blafovať o treťom kanáli". Šéf parlamentu a národniarov tak reagoval na vyjadrenia predstaviteľov Smeru-SD, že pri zvyšovaní koncesionárskych poplatkov pre RTVS dohodnutom v koaličnej zmluve je na ťahu SNS.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.