5. 1. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Meg Ryan sa predstaví v pripravovanom komediálnom seriáli s názvom Picture Paris, ktorý bude adaptáciou rovnomennej krátkometrážnej snímky z roku 2001. Tú režíroval Brad Hall, pričom bol tiež autorom scenára a do filmu obsadil svoju manželku Juliu Louis-Dreyfus. Tá stvárnila ženu žijúcu na predmestí, ktorá sníva o výlete do Paríža. O seriálovú adaptáciu sa taktiež postará 58-ročný Hall, ktorý bude spoločne s Meg Ryan aj jedným z výkonných producentov projektu. Seriál by mali nakrúcať vo Francúzsku.
Päťdesiatpäťročná Meg Ryan, vlastným menom Margaret Mary Emily Anne Hyra, má na konte tri nominácie na Zlatý glóbus za hlavné úlohy v snímkach Keď Harry stretol Sally (1989), Bezsenné noci v Seattli (1993) a Láska cez internet (1998). Účinkovala aj vo filmoch Top Gun (1986), The Doors (1991), Keď muž miluje ženu (1994), Francúzsky bozk (1995), Mesto anjelov (1998), Kate a Leopold (2001), Smrtiaca vášeň (2003), Ženy (2008) či Ithaca (2015), pričom posledný menovaný bol zároveň jej režisérskym debutom.

 Americký herec James Van Der Beek pripravuje nový seriál, ktorého pracovný názov je What Would Diplo Do?. Tridsaťdeväťročný rodák z Connecticutu sa na novinke podieľa ako scenárista a výkonný producent. V projekte taktiež stvárni dídžeja, pričom ako inšpirácia pre túto postavu poslúžil Diplo. Tridsaťosemročný Diplo sa na seriáli takisto podieľa ako výkonný producent. Réžiu má na starosti Brandon Dermer. Seriál, ktorý bude mať šesť epizód, by mal byť hotový tento rok.
James Van Der Beek je známy najmä ako Dawson Leery zo seriálu Dawsonov svet (1998 - 2003). Neskôr tiež hosťoval vo viacerých seriáloch, ako napríklad Myšlienky vraha (2005), Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) či Don't Trust the B---- in Apartment 23 (2012 - 2013). Zahral si tiež vo filmoch Vôľa prežiť (1998), Varsity Blues (1999), Pravidlá vášne (2002), Stolen (2009) či Predĺžený víkend (2013). Účinkoval aj v krimi seriáli CSI: Cyber (2015 - 2016).


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Iracká novinárka Afráh Šawkíová, ktorú minulý týždeň uniesli zatiaľ neidentifikovaní ozbrojenci, je opäť na slobode. Potvrdila to dnes jej sestra Nibras, pričom odmietla uviesť podrobnosti o únoscoch.
Samotná Šawkíová sa ešte v utorok vyjadrila pre irackú televíznu stanicu NRT, že je "vďakabohu v poriadku" a únoscovia s ňou "zaobchádzali dobre". "Len ma vypočúvali a vďakabohu ma neuznali za vinnú," povedala krátko po svojom prepustení bez toho, aby doplnila ďalšie informácie.
Šawkíovú, ktorá patrí medzi známych kritikov korupcie v Iraku, odviedla minulý pondelok z jej domu v Bagdade skupina ozbrojencov vydávajúcich sa za príslušníkov irackých bezpečnostných síl. Tí tvrdili, že prišli prehľadať jej príbytok, odkiaľ si následne odniesli zlato, peniaze, telefóny, počítače i motorové vozidlo.
Iracký premiér Hajdar Abádí po únose novinárky nariadil bezpečnostným zložkám, aby "vyvinuli maximálne úsilie" o jej záchranu. Šawkíovej sestra dnes uviedla, že okolie jej domu je uzavreté a obeť únosu vypočúvajú.
Vojnou zničený Irak je považovaný za jednu z najnebezpečnejších krajín pre žurnalistov. Od Američanmi vedenej invázie v roku 2003, pri ktorej bol zosadený diktátor Saddám Husajn, sú novinári v Iraku častým terčom militantných skupín.

Copyright © TASR 2016