7. 1. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Britská televízia BBC vysielala v rámci komediálneho seriálu Revolting video parodujúci život manželiek príslušníkov hnutie Islamský štát (IS). Len na facebooku videlo video 21 miliónov ľudí.
Nahrávka Real Housewives from ISIS (Naozajstné manželky z IS) paroduje ženy, ktoré sa rozhodli odísť do Iraku a Sýrie a pripojiť sa k IS. Ženy v hidžábch zahalujícim vlasy, ktoré hovoria čistým britským prízvukom, napríklad porovnávajú svoje samovražedné vesty a sťažujú si, že majú rovnaký model. "Samotné tri dni do popravy a ja stále ešte netuším, čo na seba, "sťažuje sa ďalšie.
"Toto je moja šiestej manželstvo. Už som ovdovela celkom päťkrát, "vysvetľuje iná "manželka" člena IS, keď v tom sa v pozadí ozve výbuch. "šesť krát, "opraví sa s povzdychom.
Krátky klip vyvolal búrlivú debatu o vhodnosti takejto satiry. niektorí diváci oceňujú odvahu a vtip, iní video odsudzujú ako nevkusné, píše Reuters.
Podľa jednej užívateľky facebooku by sa obete útokov IS a ich rodiny videu nesmiali. "Je načase, aby sme si začali robiť žarty z tých hlupákov! "napísal naopak iný užívateľ.

Zdroj: ČT TXT